Home / Gadgets / Apps als milieuvriendelijk alternatief

Apps als milieuvriendelijk alternatief

De telefoongids
Een van de grootste papierverslinders is wel de oer degelijke telefoongids. Voor de lezers handig om een telefoonnummer te vinden, voor de uitgever handig om te adverteren (jaja, daarom is die ook gratis). Nadeel is wel dat je alleen een boek krijgt van jouw regio. Landelijke telefoongidsen kan je wel bestellen, maar die zijn volgens mij niet gratis. Elk jaar volgt er ook weer een nieuwe uitgave, alsof er zoveel mensen verhuizen. Op mijn iPhone kan ik telefoonnummers vinden van iedereen in alle landen van de wereld. Hoe? Via Safari en via diverse Apps. Dit scheelt een hele hoop papier, distributie- en personeelskosten. Terwijl de lezer/klant toch dat vindt wat wordt gezocht.

Boeken
Met de iBook App kan je op de iPhone en iPad boeken aanschaffen en lezen. Daarnaast zijn er ook Apps van uitgevers zoals Marvel. Al met al betekent dit dat er geen papieren versie meer nodig is. De leeservaringen zijn verschillend, maar vanuit het milieuoogpunt is dit wel beter.

E-mail, Pingen, sms en chat
Ik vind het jammer dat mijn kinderen waarschijnlijk geen brieven meer zullen schrijven, maar goed, de brief het z’n beste tijd wel gehad. De brief nog alleen voor specifieke gevallen worden gebruikt, maar voor reguliere communicatie zie ik de brief echt verdwijnen. De brief is vervangen door e-mail, Pingen, sms en chat.

Navigatie
Volgens mij is navigeren met de iPhone nog niet helemaal geaccepteerd, maar milieuvriendelijk is het wel. Als je een gebruiker was van traditionele kaarten dan bespaar je op papier. Ben je een gebruiker van navigatiekastjes die je in de auto hangt dan bespaar je op fabricage van deze kastjes. Het plastic, etc. kan dan weer voor andere doeleinden worden gebruikt.

Nieuws
Net als de brief zal ook de krant binnen enkele jaren verdwijnen, in elk geval in de traditionele vorm. Nieuws wordt verspreid en geconsumeerd via mobiele apparaten. Het nieuws is actueler dan de ochtendkrant. De Apps van uitgevers als De Telegraaf en Volkskrant maar ook nu.nl zullen meer en meer gebruikt worden. Maar vergeet ook de Apps van bijvoorbeeld Twitter en Facebook niet. En magazines als Voetbal International en Grazia zullen op den duur ook nog enkel of vooral via Apps te lezen zijn. Ga eens na in jouw eigen omgeving hoeveel van jouw kennissen er nog een dagelijkse krant ontvangen. En wie van hen Apps gebruiken om nieuws te lezen.

Games
Op vakantie is het best gezellig om met z’n allen een bordspel te spelen. En wat te denken tijdens een verjaardag, gezellig met z’n allen aan de tafel zitten. Ik denk dat spelletjes minder snel, of zelfs helemaal niet, zullen verdwijnen als bijvoorbeeld kranten en brieven. Maar spelletjes via internet en Apps in het bijzonder zullen een steeds groter deel van de markt gaan opeisen. Spelletjes spelen op de iPhone is nog wat gepriegel, maar op de iPad is dat al veel prettiger. En op websites als Facebook en Zylom zijn duizenden spelletjes spelers actief.

De App Store
Leuk al die Apps, maar de App Store zelf is volgens mij ook milieuvriendelijk. Want voor al die Apps hoef je namelijk de deur niet uit. Die auto laat je staan, de trein en bus hoeven niet te rijden en je hoeft ook bonnetje en tasje. Alles gaat via de datalijn en betalen doe je net als in de winkel.

Uiteraard zijn er ook nadelen, maar ik denk toch dat Apps onder streep het kappen van bomen kan tegengaan. Dus ik zou zeggen, redt de bossen, gebruik Apps!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Microsoft HoloLens gaat verder waar Oculus Rift blijft hangen

De wereld van technologie en disruptie draaide decennia lang om Microsoft. Maar om welke reden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.