Home / Reizen en vrije tijd / Carpoolen nieuwe stijl | ANWB start samenrijden.nl

Carpoolen nieuwe stijl | ANWB start samenrijden.nl

De ANWB is deze week de website samenrijden.nl gestart, een soort online carpoolplatform. Jij geeft aan dat je op die datum van daar naar daar gaat en anderen, die dezelfde route op die dag moeten afleggen kunnen zich dan bij jou melden. Zo deel je de auto en de kosten en wordt het minder druk op de weg. Dat is in elk geval de gedachte erachter. Het is een unieke website waarop je medereizigers met dezelfde interesses kunt vinden met behulp van social media als Hyves, LinkedIn en Facebook. Je selecteert zo veel gerichter wie bij jou in de auto stapt of andersom en het maakt samen rijden niet alleen makkelijk, maar ook gezellig. Op anwb.nl staat: “Niet alleen is dit goed voor milieu en de portemonnee, samen rijden is ook leuker en interessanter. De ANWB is de eerste in Nederland die gebruik maakt van bestaande sociale netwerken om slimmer gebruik van de auto te stimuleren”.

Op de site vind je ook informatie over concerten, festivals, sportwedstrijden en andere evenementen waarheen je een carpoolplek kunt vragen of aanbieden. De database met evenementen wordt continu ververst. En staat er een evenement bij waar jij naar toe gaat dan kan je makkelijk een carpoolplek aanbieden of –vragen. Als je al een account hebt bij LinkedIn, Hyves of Facebook dan kan je hiermee inloggen. Op deze manier kan je andere medereizigers vinden door bijvoorbeeld een gedeelde hobby, muziekvoorkeur, werkgever of beroep. En door het inloggen met een bestaand profiel op één van de sociale netwerken is direct duidelijk of er al een connectie bestaat met een medereizigers. Google Maps is gebruikt als tool om de ritten in kaart te brengen. Als de routeplanner van de ANWB gebruikt dan kan je ook deze gebruiken om ritten aan te bieden.

De ANWB zegt dat het delen van autoritten wereldwijd aan een grote opmars bezig is. Met name in Amerika, Duitsland en Engeland bestaan dit soort initiatieven al langer en is het een groot succes. In Nederland is men wel met het carpoolen voor woon- werkverkeer bekend, maar is het nog niet vanzelfsprekend om voor andere ritten een medereiziger te zoeken.

Zie ook anwb.nl

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.