Home / Carrière / “Hij was maar je manager hoor”, of toch niet?

“Hij was maar je manager hoor”, of toch niet?

Na jarenlang in de luchtvaart en het toerisme te hebben gewerkt ben ik me langzaam aan in Online gaan specialiseren. Bij een dergelijke overstap vind ik de kans op slagen erg afhankelijk van de gun-factor. je hoort het wel vaker: “Het is je gegund hoor”. Nou, als je van het niets naar Online gaat is gunnen erg belangrijk. Toen ik 4 jaar geleden de kans kreeg bij Airtrade om fulltime met Online (affiliates) bezig te gaan is me dat gegund op basis van mijn motivatie, ambitie, en wat nog meer. Ik heb me daar bewezen en alle kansen die op mijn pas kwamen gegrepen.

Pro-activiteit zit in mijn DNA dus om werk zat ik nooit verlegen. Door een reorganisatie werd ik gedwongen om een andere baan te zoeken, toen kwam ik uit bij Emesa. Ook hier speelde de gun-factor een belangrijke rol. Na een korte periode daar kreeg ik via-via de kans om bij de ANWB te solliciteren, voor Online, en wel voor een markt die mij redelijk vreemd was; Verzekeren. Ik gaf mijzelf bijna geen kans, maar mocht alsnog naar de 2, en later zelfs naar de 3e ronde. “Het zal toch niet gebeuren?” heb ik maar al te vaak gedacht. En ja toch, ik werd het. Hij gunde het mij, zo voelde het. De andere kandidaten waren zo en zo, maar hij dacht dat ik de meeste potentie had. En nu ruim een jaar later vind ik het nog steeds de beste job ooit. Met grote dank aan hem.

De samenwerking met hem was fantastisch. Hij dreef mij tot uitersten, door de overleggen met hem werd ik geprikkeld. Hij wilde altijd luisteren en had oprecht interesse in mijn privesituatie. Zijn manier van managen zorgde ervoor dat ik beter en beter werd, nog steeds zit ik in die flow. Door mij vrijheid en verantwoordelijkheid te geven kon ik meer zijn dan mijn rol. En misschien had hij een wat vriendelijke uitstraling voor een conversion-driven-business. Maar juist door een mix van al het hier bovenstaande hebben we voor Verzekeren geweldig mooie resultaten geboekt. De foto van Guus Hiddink hierboven spreekt dan voor zich.

Hij heeft het mij gegund. Bedankt David!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Succesvol met LinkedIn: tips voor een optimaal profiel

LinkedIn heeft de afgelopen maanden een succesvolle metamorfose ondergaan. De activiteit van leden op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.