Home / Consumenten / Klacht United Airlines | Klagen kan ook zo

Klacht United Airlines | Klagen kan ook zo

Ik denk dat iedereen wel eens een klacht heeft over een leverancier van een dienst en/of product. En vroeger schreven we dan een lange brief, eventueel versierd met bewijsstukken en gekopieerde documenten. De laatste paar jaar is klagen via e-mail ook steeds makkelijker geworden en veel bedrijven zijn positief over deze digitale vorm. Voor hen die wat creatiever zijn en wellicht ook meer bekendheid aan hun klacht willen geven is er een nieuwe manier van klagen die steeds populairder wordt. En dit het klagen via een videoboodschap.

Laatst werd ik gewezen op onderstaand filmpje van de Canadese zanger Dave Carroll. Hij vloog met United Airlines en had zijn gitaar als incheckbagage aan United Airlines toevertrouwd. Maar toen hij aan boord zat zag hij met eigen ogen hoe de platformmedewerkers zijn gitaar op een wat ruwe manier aan boord brachten. Met als gevolg dat deze niet zonder schade op de eindbestemming kwam. En ja dus diende hij een klacht in. Na talloze belletjes die voor hem tot niets leidde vond hij het tijd om het anders aan te pakken, en schrijf hij er een liedje over. Dit liedje is nu wereldberoemd op Youtube. Bekijk zijn boodschap hieronder:

Bekijk hier voor de site van Dave Carroll.
Lees hier zijn hele verhaal in het Engels.

Ik vind het geniaal dat hij zoiets bedacht heeft. Dat het liedje zo succesvol is heeft denk ik niets te maken met de kwaliteit ervan, het heeft wel veel van “Busje komt zo”, maar het gaat natuurlijk om de boodschap in combinatie met het grappige filmpje.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.