Home / Fashion / Abercrombie & Fitch | Een opmerkelijk bedrijf

Abercrombie & Fitch | Een opmerkelijk bedrijf

abercrombie-fitch.jpgBegin september van 2010 raakte het bedrijf Abercrombie & Fitch in opspraak toen het in Amerika werd beschuldigd van discriminatie. De aanklacht luidde dat het een moslim man niet wilde aannemen, juist, omdat hij moslim was. Lees het artikel van de New York Times.

[pe2-gallery class=”alignright” ] Abercrombie & Fitch in-store models.jpg[/pe2-gallery]

Op 5 oktober 2010 meldde nu.nl dat een Belgisch model zou zijn ontslagen omdat hij tijdens een fotoshoot een croissant zou hebben gegeten. Abercrombie & Fitch hanteert een strikt voedingsregime voor de modellen. Zo moeten ze zich onder andere houden aan een uurrooster dat de maaltijden vastlegt. Het model zou zich daar niet aan hebben gehouden.

Check ook eens deze .pdf over “Advertising Tactics and Scandals of Abercrombie & Fitch Co.”.

[pe2-gallery class=”alignleft” ] abercrombie-3.jpg

In november 2003 geeft Abercrombie & Fitch een Kerstmis catalogus uit gericht op 10 tot 13 jarigen. Opmerkingen over deze uitgave gingen over de foto’s die groepsex onder jongeren zou stimuleren. Worldnetdaily.com zegt hier over: “Forty-five specific portrayals of sexual imagery in the first 120 pages, advice to the readers … this is how the new Abercrombie & Fitch Quarterly titled “The Christmas Field Guide” begins its new quarterly magazine that is targeted to your 10- to 13-year-olds. The 45 images include overt portrayals of group sex, lots of teen and young adult nudity, men kissing, and teens /young adults frolicking in a river engaging in sexual activity in multiple group settings“. Lees hier meer.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.