Home / Consumenten / Aevitae | Heeft Aevitae wel toegevoegde waarde?

Aevitae | Heeft Aevitae wel toegevoegde waarde?

Via mijn werkgever ben ik voor zorg collectief verzekerd bij VGZ. Hiervoor zat ik bij IZZ via de werkgever van mijn vrouw. Over IZZ waren we altijd erg tevreden; snelle afhandeling van declaraties, goede klantenservice en vriendelijke communicatie. De overstap naar VGZ verliep soepel, mede doordat VGZ en IZZ tot dezelfde zorggroep behoren. Dus onze gegevens konden vrij gemakkelijk ‘intern’ kunnen worden overgezet.

Sinds dit jaar heeft VGZ de administratie uit handen gegeven, en wel aan Aevitae. Aevitae verzorgt, voor zover ik weet, de administratie van diverse zorgverzekeraars. Het gaat dus alleen om het papierwerk, ik ben nog steeds verzekerd bij VGZ. Nu bijna een jaar ervaring bij Aevitae maakt me niet blijer dan toen ik bij VGZ of IZZ zat. Laat het me uitleggen.

Declaraties
Groot verschil ten opzichte van VGZ en IZZ is dat ik bij Aevitae per verzekerde een formulier moet invullen. Als ik dus kosten heb gemaakt voor 3 personen dan moet ik 3 formulieren invullen en opsturen. En Aevitae stuurt ook altijd een bevestiging terug, ook weer 1 stuk post per verzekerde. Dit betekent 1 brief, 1 enveloppe en 1 declaratieformulier per persoon, met veela dezelfde inhoud. Dit zal voor Aevitae vast wel voordelen hebben, ik als klant vind het alleen maar erg onhandig. En het is volgens mij ook milieuonvriendelijk.

Snelheid afhandeling
Bij VGZ en IZZ was ik altijd erg tevreden over de snelheid waarmee declaraties werden afgehandeld. Aevitae doet er wat langzamer over, en komt ook meer dan gemiddeld met aanvullende vragen waardoor ik met extra ‘bewijsmateriaal’ moet komen. Ik denk dat Aevitae gemiddeld 2 tot 3 weken over een declaratie doet. Bij VGZ en IZZ duurde dit meestal maximaal 1 week.

Aanvullende vragen
Onlangs heb ik een declaratie ingediend voor kosten die we gemaakt hadden voor een verblijf in een Spaans ziekenhuis toen mijn zoontje hier moest verblijven. Deze gebeurtenis valt gewoon onder de voorwaarden van de verzekering. Tot mijn grote verbazing kreeg ik vandaag, bijna 2 weken later, een brief en 2 vellen als bijlage met het verzoek of ik wilde aangeven of dit geval mogelijk door derden is veroorzaakt. Aevitae zegt hier ook dat het dan namelijk de kosten op derden kan verhalen. Dit is typisch iets wat vanuit Aevitae moet worden gevraagd, maar ik ben zeer verbaasd. Alsof het mij wat boeit dat ze de kosten misschien kunnen verhalen. Misschien was de oorzaak wel enorm heftig en verdrietig, dan krijg je nu bij thuiskomst zo een brief. Dit moet Aevitae toch beter kunnen?

Terugbellen
Vandaag heb ik Aevitae gebeld met een vraag. Een collega die mij moest helpen was e rop dat moment niet, maar mijn gegevens werden genoteerd en ik zou later worden teruggebeld. Jaja, later, nou inmiddels ben ik nog steeds niet teruggebeld. Erg slordig, vooral omdat de dame die ik sprak zei dat ik vandaag teruggebeld zou worden. Aevitae, dit moet toch beter kunnen?

Zijn jullie ook ‘klant’ bij Aevitae? Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen. Reageer hieronder.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Autotaalglas | Review Autotaalglas reparatie voorruit

Vorige week was ik weer eens een van de gelukkigen die een sterretje in z’n …

4 comments

  1. Herken het probleem helemaal. Altijd strijd om betaald te krijgen, soms moet je inderdaad drie keer een aanvullend stuk sturen wat volgens mij alleen wordt gedaan om op die manier onder een betaling uit te komen is. En het terug bellen is inderdaad ook een drama. Ze weten van elkaar niet wat er is afgesproken en spreken elkaar ook vaak tegen. Erg lastig als je vaak in belgië moet zijn voor behandelingen en het iedere keer opnieuw moet uitleggen. Volgend jaar gewoon weer terug naar Avero zelf, ook niet ideaal maar 10 keer beter,.”.

  2. Aevitea stuurt een factuur van de eigen bijdrage van een recept wat drie jaar geleden gehaald is. Men mag maximaal 1 jaar achter lopen, maar deze was dus al drie jaar oud. E.e.a. retourgestuurd met een briefje. Er komt echter nooit antwoord, men stuurt gewoon na enige tijd een aanmaning. Dat doet men toe 5 maal toe. Elke keer stuur ik het terug met een briefje. De laatste heb ik naar de directie gestuurd, en daar krijg ik een briefje van terug dat men binnen 30 dagen antwoord geeft. Een week later komt er van de financiële afdeling weer een dreigbrief waarin men dreigt met een incassobureau
    Wat een geweldig bedrijf!!

  3. Aevitea stuurt een factuur van de eigen bijdrage van een recept wat drie jaar geleden gehaald is. Men mag maximaal 1 jaar achter lopen, maar deze was dus al drie jaar oud. E.e.a. retourgestuurd met een briefje. Er komt echter nooit antwoord, men stuurt gewoon na enige tijd een aanmaning. Dat doet men toe 5 maal toe. Elke keer stuur ik het terug met een briefje. De laatste heb ik naar de directie gestuurd, en daar krijg ik een briefje van terug dat men binnen 30 dagen antwoord geeft. Een week later komt er van de financiële afdeling weer een dreigbrief waarin men dreigt met een incassobureau
    Wat een geweldig bedrijf!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.