Home / Online Marketing / Antonie Kamerling overleden | Twitter draait overuren

Antonie Kamerling overleden | Twitter draait overuren

Vanochtend bereikte mij het vreselijke nieuws dat Antonie Kamerling was overleden. Ik las dat eerst op Twitter, waarna ik even nu.nl bekeek. En ja hoor daar stond het. Nog geen 5 minuten later was het bericht alweer duidelijker, hij had zichzelf van het leven beroofd.

Ik ken hem niet van de TV en niet van zijn muziek. Eigenlijk heb ik hem pas leren kennen via Twitter. Hij was aardig actief op Twitter, soms wel tot diep in de nacht. Dat hij wat zong en acteerde wist ik wel, maar in welke films en met welke liedjes wist ik niet. Het medium wat hij graag gebruikte, om welke reden ook, om met ons te communiceren werd nu volop gebruikt om over zijn overlijden te roepen.

Antonie Kamerling als trending topic

Antonie Kamerling is op Twitter.com een trending topic. Tweets, updates, links en blogposts met zijn naam erin staan op de hoogste posities in Google en Facebook. De impact van dit nieuwsbericht voel ik pas veel later. He, hij had 2 jongen kinderen, he hij was getrouwd. En ja he, ik heb ook 2 jonge kinderen en ja he, ik ben ook getrouwd. Vooral de kinderen en hoe het met ze gaat en wat er nu door die hoofdjes moet gaan is bij mijzelf een trending topic. En elke keer weer maak ik de vergelijking met mijn eigen situatie. Hoe zal Isa zich voelen? Wist zij hiervan, en was ook zij in afwachting van “het moment”? Ik hoef daar allemaal geen antwoord op, dat moeten ze vooral lekker voor zichzelf houden. Maar dat een man zoveel pijn heeft dat hij geen andere weg ziet dan zichzelf van het leven te beroven doet mij heel veel verdriet, ik ben er echt helemaal kapot van.

Vanuit het oogpunt van berichtgeving en het gebruik van social media vind ik deze gebeurtenis prachtig om te volgen. Twitter bewijst eens te meer dat de traditionele nieuwsbronnen achterlopen en kansen mislopen als ze geen veranderingen aanbrengen in hun de manier van berichtgeving. Maar op het persoonlijke vlak, zonder hem persoonlijk te kennen, vind ik dit een drama van jewelste en hoop ik dat iedereen het gezin van Antonie Kamerling met rust laat.

R.I.P.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Handige WordPress plugin om afbeeldingen automatisch kleiner te maken

Het deze handige gratis WordPress plugin hoef je je geen zorgen meer te maken over …

4 comments

  1. Wow Lars, wat je hier verwoord is zekers hoe ik me ook voel! Ik heb dan wel geen kids maar de leegte voor Isa en de woorden die je gebruikt zijn erg goed. De sociale media laten je inderdaad dit verlies op een andere manier verwerken als vroeger. Het lijkt allemaal dichterbij te komen allemaal. Wat je vroeger ‘s avonds pas in de krant of tv las, heb je nu al bijna realtime op je twitter of facebook account.

    Chieltjuh

  2. Ook ik vond het vanuit sociale media gebeuren erg interessant. Vandaar dat ik toen ik het hoorde vanochtend ook alle tweets heb opgeslagen, om te kijken hoe het speelt onder de Nederlanders op Twitter.
    Zie vanaf 9.30 ( grafiek begint om 10.00 nederlandse tijd) gestart: http://plixi.com/p/49208278
    Tot nu toe zijn het 22821 tweets van 18217 unieke Twitteraars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.