Home / Gadgets / Apple | Verliest Apple z’n magie?

Apple | Verliest Apple z’n magie?

Sinds een jaar of 5 ben ik follower van Apple. En moet follower bedoel ik dat ik graag Apple producten koop, op de hoogte blijf van ontwikkelingen en dat ik Windows liever links laat liggen. Ik ga zelfs zo ver dat ik een collega uitlach als die zijn printer of camera niet goed aan zijn Windows-laptop gekoppeld krijgt: ‘Koop dan toch een Apple man’, is het dan vaak.

Vandaag had ik een Lectric cursusdag waar we het over merken hebben gehad. Toen kwam ook Apple aan de orde, mijn docent is namelijk net als ik ook een Apple follower/fan. De discussie ging er op een gegeven ogenblik over dat Apple met de iPhone en iPad eigenlijk 2 nieuwe merken heeft geïntroduceerd. De echte fans weten natuurlijk dat deze 2 geniale producten uit de Apple stal komen. Maar de iPhone en iPad worden inmiddels ook door niet-Apple fans gekocht en die hebben niet direct de match met het merk Apple. Je koopt toch de iPhone? Je koopt toch de iPad, niet een Apple. Deze 2 producten zorgen er ook voor dat Apple een verandering doorgaat en hopelijk ook doorstaat. Echte Apple fans zullen het product nooit afkraken, weten altijd wel een goed excuus te vinden als er iets toch niet helemaal werkt en accepteren het dat bijvoorbeeld de ontvangst van de eerste iPhone 4 haperde als je het toestel op een bepaalde manier vasthield. Maar de niet-Apple fans niet. Die kopen het product en willen gewoon dat het werkt. Werkt het niet, dan klagen ze, en dat hebben ze ook flink gedaan.

Ik heb diverse producten van Apple en vind vooral de synergie onderling prachtig, alles werkt onderling zonder moeite. Daar waar ik een jaar geleden nog met een brede glimlach met mijn Macbook Pro voorbij de kassa liep word ik nu droevig als ik ze bij de Mediamarkt in grote rode bakken zie liggen waar ze als warme broodjes over de toonbank gaan. Alsof het niets is, zo even 1600 Euro neerleggen. Wat is er dan nog over van de magie?

Ik denk dat deze ontwikkeling weer nieuwe kansen biedt voor een “nieuwe” Apple. Een geniaal brein dat producten maakt die de koper weer het gevoel geven dat die uniek en speciaal is, dat het een voorrecht is dat je dat product mag kopen. Ben benieuwd wie dat zal zijn, maar ooit zal er een “nieuwe” Apple zijn. Want ook Steve Jobs is uiteindelijk vervangbaar.

Note: Ik lees net dat de iPhone 4 binnenkort ook bij Telfort te verkrijgen is. Dat versterkt eigenlijk bovenstaand verhaal. De iPhone wordt nog toegankelijk, nu ook voor de Telfort doelgroep. Hadden ze met T-mobile een exclusieve deal en doelgroep, door het uitbreiden naar KPN, Vodafone en nu ook Telfort zal de merkbeleving rondom Apple een compleet andere vorm krijgen. Ik ben benieuwd wat de Apple fans daarvan vinden?

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Microsoft HoloLens gaat verder waar Oculus Rift blijft hangen

De wereld van technologie en disruptie draaide decennia lang om Microsoft. Maar om welke reden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.