Home / Consumenten / IBOOD.COM | Waarom ibood.com van mij een 6 krijgt

IBOOD.COM | Waarom ibood.com van mij een 6 krijgt

Vandaag heb ik weer een bestelling van IBOOD.COM ontvangen. Ja ontvangen ja. Dus eerst besteld, toen betaald en na wachten het ontvangen. Ik ben er nog niet uit of ik nou een fan ben van IBOOD.COM of niet. Hier is waarom.

Het aanbod van IBOOD.COM is prima. Ze hebben een redelijk afwisselend assortiment. Het is een leuke mix, van gadgets, toiletartikelen, horloges, weerstations en nog veel meer. Laatst hadden ze een omafiets. Die vond ik minder goed, past niet goed in hoe IBOOD.COM zich positioneert, vind ik. Nu ik ze zo een klein jaartje volg valt het me wel op dat ze waarschijnlijk een te grote voorraad hebben van horloges, HDMI kabels en opblaasbedden, want die komen als ik me niet vergis wel erg regelmatig terug. Aan de andere kant vond ik de flat screen TV en laptop wel weer okay.

Afgelopen zondag hadden ze een hogedrukspuit in de aanbieding voor nog geen 70 Euro. Natuurlijk heb ik eerst het een en ander vergeleken, ben ik ook bij de Gamma en Praxis geweest. Het uiteindelijk resultaat was dat IBOOD.COM by far de goedkoopste was. Niet dat ik exact hetzelfde product ergens anders kon vinden en dus goed kon vergelijken, maar vergelijkbare producten in andere winkels waren aanzienlijk duurder. Dus heb ik mijn bestelling geplaatst, keurig betaald met creditcard en toen afgewacht. Juist, afgewacht. En juist dat afwachten maakt dat ik niet zo blij ben met IBOOD.COM.

Nilfisk hogedrukreiniger

IBOOD.COM heeft een verzendtermijn die per product verschilt. Zo werd mijn laptop binnen 10 werkdagen verstuurd, en precies op werkdag 10 ging de bel. En mijn hogedrukreiniger binnen 5 tot 7 werkdagen. Ja je hoort het goed, dus tussen de 5 en 10 werkdagen. Dat is dus maximaal 2 weken. Ken jij tegenwoordig een webshop die levert binnen 2 weken? Nou, volgens mij zijn dat er maar weinig en ik vind het dan ook ernom jammer dat IBOOD.COM dit niet kan verbeteren. Ik heb ze weleens gevraagd via Twitter en toen kreeg ik te horen dat dit kwam door de grote verscheidenheid aan producten. Het is dat de producten die mij aanspreken bijna nooit ergens anders goedkoper zijn. Maar anders was dit echt een afhaker geweest. Ik begrijp niet waarom ze die verzendtermijn niet wat kan verkorten. Ze hebben een eigen voorraad, zo zeggen ze zelf, ze weten precies wanneer de bestellingen binnen komen, namelijk op een specifieke dag, en er wordt direct online betaald. Waarom kan ik dan niet binnen 2 werkdagen mijn bestelling in huis hebben?

Een ander punt waar ik ontevreden over ben is dat ik niet altijd toegang heb tot het forum. Geen idee waarom dat is, maar ik kan niet elke dag deelnemen. Ik krijg dan een vreemde melding die mij niet echt het vertrouwen geeft dat dit een open forum is. En dat terwijl ik dit jaar toch al 5 bestellingen geplaatst heb. Dit geeft me een onderbuikgevoel en maakt dat ik me als klant niet welkom voel.

Maar goed, feit blijft dat ze een mooi aanbod hebben en dat de site prima werkt. Het feit dat ik met zowel Visa als American Express kan betalen vind ik een pluspunt. En hun klantenservice is voor zover ik daar mee te maken heb gehad ook prima. Maar meer dan een 6 kan ik ze voorlopig niet geven.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

De leukste apps voor mannen

Door de eeuwen hebben mannen altijd gebruik gemaakt van techniek en gereedschappen om te overleven, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.