Home / Kinderen en opvoeden / Kinderen | Mijn eerste telefoongesprek met mijn dochter

Kinderen | Mijn eerste telefoongesprek met mijn dochter

Afgelopen week overkwam me iets wat ik niet meer zal vergeten. Mijn dochter is nog een dreumes, maar praat me de oren van het hoofd. Van enkele woordjes, naar kleine zinnen tot volledige zinnen de nog niet helemaal in de goede volgorde staan. Dat is waar we nu zijn; hele zinnen die nog niet helemaal goed lopen.

Mijn dochter bleef vorige week een paar nachtjes bij mijn schoonouders slapen. Dus ja, dan bellen we elke dag even om bij te praten, althans dat is mijn ideale plaatje. En toen gebeurde het. Ik bel op, vraag aan opa of ik haar even kan spreken. Ik vraag haar wat ze die dag gedaan heeft en ze antwoord gewoon een hele zin, een hele zin die ook nog helemaal klopt. Het gesprek verliep ongeveer zo:

Ik: ‘Hi schat, wat heb je vandaag allemaal gedaan?’
Zij: ‘Hallo papa, ik ben wezen schommelen. Met opa’.
Ik: ‘Dat is leuk zeg, en wat heb je vanavond allemaal gegeten dan?’
Zij: ‘Aardappel met vleesje en boontjes, was lekker joh’.
Ik: ‘En had opa nog ene toetje voor je dan?’
Zij: ‘Papa ik ga nu verder spelen’.

En toen kreeg ik opa weer aan de lijn. Maar tijdens dat gesprek kreeg ik zo een trots gevoel, dat ik gewoon voor het eerst een echte gesprek met mijn dochter had, via de telefoon. Misschien dat je me begrijpt als je ook kinderen hebt, maar ohohoh wat was ik die avond blij. En hoewel ik haar waarschijnlijk 7 dagen huisarrest ga geven als ze straks 14 jaar is en uren per dag aan de telefoon zit, is dit een ervaring die niemand me meer kan afnemen.

toet…toet…toet…

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Kleine kinderen

Het uber-aanstellen is natuurlijk de schwalbe. Je weet dat er niets aan de hand is, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.