Home / Online Marketing / Toyota Wintercheck | Toyota Wintercheck campagne review 1

Toyota Wintercheck | Toyota Wintercheck campagne review 1

Ik rij al jaren Toyota, ben dus eigenlijk een Toyota fan, net als dat ik een Apple fan ben (lees hier meer). Vandaag ben ik 2 keer benaderd door Toyota. Vind ik niet erg, Toyota mag mij zo vaak als ze willen benaderen, als het maar relevant is.

Toen ik thuis kwam van een pittige dag cursus zag ik in de stapel post een kaartje van Toyota zitten. Ze boden een winter check aan, helemaal gratis. En als je moet wachten staat er wat te drinken en eten klaar. Helemaal top dacht ik toen. Trouwens, Toyota is niet de enige die een dergelijke winter check aanbiedt want op de radio hoor ik ook veel uitingen van andere merken. Maar goed, mijn Toyota dealer maakt mij helemaal blij. Even later open ik mijn e-mail en zie daar een mailtje van Toyota inzitten. Ook weer het aanbod van de gratis winter check.

Opmerking 1:
Het is een gemiste kans om in de e-mail niet te refereren aan de post. Ze hadden wat mij betreft in de e-mail moeten zeggen dat ik ook al post heb ontvangen, laat het als Toyota maar merken dat je het goed begrijpt.

Opmerking 2:
In de e-mail staat een linkje naar de aanmeldpagina. Die opende ik eerst op mijn iPhone, in Safari. Daar vul ik het hele formulier in, maar ik kan de “verder” button nergens vinden. Die is gewoon compleet verdwenen. Waarom test Toyota hun conversiepagina niet op deze browser?

Opmerking 3:
Mijn lokale Toyota dealer heeft mijn adresgegevens. Waarom moet ik die dan nog een keer invullen? En waarom moet ik mijn kenteken nog een keer invullen als ik al 10 keer bij ez ben geweest voor onderhoud? Als je mij een e-mail kunt sturen weet je wie ik ben, wat het kenteken van mijn auto is, dus dan moet ik niet nog een keer zo’n irritant (ja, dat vind ik van alle formulieren trouwens hoor) formulier in te vullen. Waarom maakt Toyota geen gebruik van deze kleine functionaliteit, die een grote klanttevredenheid kan opleveren?

Opmerking 4:
In de e-mail en op het papieren kaartje wordt de winter check feestelijk verbeeld. Maar de bedankpagina straalt dat helemaal niet uit. Enkel 2 zinnetjes waarin ze bedanken voor de aanmelding en dat ze me graag ontvangen. Maar verder geen vervolg van hun uitingen online en op papier. Erg jammer.

Opmerking 5:
Ondanks dat ik als Toyota fan niet geheel onpartijdig ben durf ik wel te beweren dat Toyota op de goede weg is qua online en offline campagnes. Eerder dit jaar kreeg ik bijvoorbeeld een aanbieding voor winterbanden. Op basis van mijn gegevens (toen wel!) kreeg ik voor mijn Avensis een set winterbanden geadviseerd met prijs. Op de kaart stond ook iets als ‘Meneer Boom, voor uw Avensis hebben we een winterbanden set klaar staan voor blabla Euro’. Dat maakt het voor mij al erg relevanter. Dus wat mij betreft moet Toyota zeker op deze manier doorgaan.

Today, Tomorrow, Toyotaaaaaaa!

p.s. Het verhaal krijgt nog een staartje. Lees hier meer.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Reisgadgets: altijd een clubsound in je hotelkamer met deze dwerg speaker in je koffer

Iedereen heeft een aantal must haves gadgets die altijd en elke reis mee gaan. Los …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.