Home / Reizen en vrije tijd / Hotels / WUA!: “Booking.com beste website van Nederland 2010”

WUA!: “Booking.com beste website van Nederland 2010”

Booking.com mag zich wat onderzoeksbureau WUA! betreft de beste website van 2010 noemen. De website staat bovenaan de ranglijst van de eerste uitgave van de jaarlijkse WUA! Top 100. Deze lijst is in samenwerking met vakblad Management Team samengesteld. Bol.com en Agisweb.nl staan op de respectievelijk tweede en derde plaats in het klassement.

De top 100 is gebaseerd op de gecombineerde resultaten van 85 onafhankelijke onderzoeken naar het online oriëntatieproces van consumenten naar producten en diensten. Tijdens deze onderzoeken gaven 3.380 respondenten in totaal 19.617 individuele beoordelingen over 2808 verschillende websites.

WUA! Top 100 websites van 2010
WUA! voert al jaren onafhankelijk onderzoek uit naar het online oriëntatieproces van consumenten. Dit gebeurt door respondenten in een gecontroleerde onderzoeksruimte een casus te geven. Aan de hand daarvan gaan zij zich online oriënteren naar een product of dienst. Gevonden websites worden beoordeeld op een groot aantal bepalende deelaspecten: Eerste Indruk, Web Imago, Kwaliteit, Vertrouwen, Gebruiksvriendelijkheid, Informatiewaarde en Vormgeving. Naast de scores op deze elementen wordt verder gekeken naar hoeveel bezoekers op een website doorklikken (Doorgaan) en er een product of dienst willen afnemen (Voorkeur), om vervolgens de uiteindelijke web performance score te berekenen. De onderzoeken worden iedere zes maanden herhaald om ontwikkelingen binnen verschillende branches gedetailleerd in kaart te kunnen brengen. WUA! analyseerde alle scores van 2808 verschillende websites in de periode april 2009 tot en met juli 2010, en stelde op basis daarvan de WUA! Top 100 websites van 2010 samen.

Directeur Klaas Kroezen van WUA!: ‘De concurrentie online is ontzettend hard. Deze top 100 geeft een goed beeld van de huidige verhoudingen, en toont aan dat de online strategie van elke organisatie precies moet aansluiten bij wat de consument wil.’

Booking.com
De twee onderzoeken die WUA! heeft uitgevoerd naar aanbieders van hotelovernachtingen, werden beide met overtuigende scores gewonnen door Booking.com. De website blijkt goed vindbaar en is in veel gevallen ook de eerste website die respondenten bezoeken. Dit is een belangrijk gegeven, zo bleek uit een eerdere benchmark van WUA! Booking.com wordt geroemd om het grote aanbod, de gastenbeoordelingen en de inhoudelijke informatie. Gemiddeld werd de website door 22,5% van de respondenten aangewezen als favoriete aanbieder, waarmee Booking.com het hoogst scoort op het thema ‘Voorkeur’ van de gehele top 100.

Klik hier voor het hele Top 100 overzicht.

Dit vind ik er van:
Booking.com is een uitstekende winnaar, ik kan me daar goed in vinden. De site ziet goed in elkaar, heeft een hoge gebruiksvriendelijkheid en oogt vriendelijk. Wel kan het volgens mij een herontwerp gebruiken. Het valt me op dat ze wel continue bezig zijn met optimalisatie. Zo wordt je bij een resultaat er op gewezen dat er 25 anderen uit jouw woonplaats datzelfde hotel hebben geboekt. Haha, jaja, is misschien waar maar komt niet helemaal geloofwaardig over. Puur de zoek- en resultatenfunctie bekijkend is er bijna geen andere hotelwebsite die dit beter kan. Het aanbod kan denk ik wel beter, meer aangeboden om bijvoorbeeld thema en gezin. Ook het aanbod aan type kamers is voor mij persoonlijk te schaars. Maar net als WUA! zeg ik gefeliciteerd!

Bron: Tourpress.nl

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.