Home / Consumenten / Autotaalglas | Review Autotaalglas reparatie voorruit

Autotaalglas | Review Autotaalglas reparatie voorruit

Vorige week was ik weer eens een van de gelukkigen die een sterretje in z’n voorruit mocht verwelkomen. Helaas overkomt me dit regelmatig. Ik rijd vaak over de A44 en blijkbaar kan men dat wegdek niet dusdanig prepareren dat er geen steentjes meer wegspringen. Maar goed, gelukkig ben ik voor reparatie 100% gedekt en aangezien ik onlangs ben overgestapt van verzekeringsmaatschappij was dit meteen een leuke case om uit te proberen. Lees dus hier mijn ervaringen met de voorruit reparatie bij Autotaalglas.

Toen ik online mijn schade meldde bij mijn verzekeringsmaatschappij kon ik kiezen uit reparatiebedrijven bij mij in de buurt. De verzekeringsmaatschappij werkt met Autotaalglas en gelukkig hoefde ik hiervoor niet ver te rijden. Mijn vorige verzekeringsmaatschappij met Carglass, met hun had ik alleen maar goede ervaringen. Vooral hun service dat ze bij je langs kunnen komen is mij zeer vaak van pas gekomen. Maar goed, even terugkeren bij Autotaalglas.

Ik heb vervolgens nogmaals op de site van Autotaalglas mijn schade gemeld. Dit gaat echt in nog geen minuut, dus op zich geen grote ramp. Vervolgens kan je aangegeven welke dag en welk dagdeel je wilt langskomen. Ziet er overzichtelijk uit en biedt zowel inzichtelijkheid als overzicht en duidelijkheid. Achteraf kwam ik erachter dat het niet op basis van beschikbaarheid is, dus stel dat er op de door jou gekozen dag en dat tijdstip 300 anderen ook komen, dan kan dat dus op basis van deze online keuzehulp. Ik rond af en krijg een smsje van Autotaalglas. Hierin staat mijn melding genoemd met contactgegevens van het door mij gekozen Autotaalglas filiaal. En kom het vreemde.

Ik word vrij snel erna gebeld door Autotaalglas (super!), er wordt o.a. naar het kenteken van mijn auto gevraagd (had dit ook niet online gekund?). En hierna word ik direct doorgezet naar de werkplaats van het filiaal. Huh? Die begrijp ik niet helemaal. Vervolgens neemt de werkplaats op en maak ik met de meneer een afspraak. Maar waarom geef ik dan online aan op welke datum en welk dagdeel ik wil langskomen? In dat gesprek wordt er geeneens gerefereerd aan mijn voorkeuren, ik kan nog alles kiezen. Dat is op zich helemaal fijn, maar gezien mijn input online vind ik dat wel vreemd. De meneer van het filiaal helpt mij vriendelijk en zegt dat ik kan langskomen en binnen 20 minuten weer buiten zal staan. Nou, mij benieuwen.

Een paar dagen later sta ik om 8 uur ‘s ochtends bij ze voor de deur. Als eerste wel te verstaan, en alle deuren zijn nog gesloten, maar er brand wel licht. het is best koud buiten dus ook helemaal niet zo gek dat de deuren nog dicht zijn. De jongeman verwelkomt mij op een aangename, servicegerichte manier en toon. Ik rijd mijn wheels naar binnen en hij gaat beginnen. Ik heb er inmiddels een 2e sterretje bij gekregen, beide neemt hij flink onderhanden met z’n speciale hars. Ik krijg koffie aangeboden, alles verloopt prima. Ook vraagt hij naar mijn groene kaart, welke ik aan hem overhandig en waarvan hij een kopie maakt. ‘Wij regelen alles met uw verzekeringsmaatschappij’, wordt mij nog even toegezongen. Er valt mij plots op dat er gratis wifi is (handig zo’n iPhone). Als ik dat navraag dan wordt dat ook bevestigd. Dus ik kan gelukkig het laatste nieuws blijven volgens en nog wat met Twitter en Foursquare spelen. En dan, na 18 minuten krijg ik de blijde boodschap dat de ruit weer gerepareerd is en dat ik weer de weg op kan. De ruit wordt nog even schoongemaakt (had hij niet even mijn hele auto kunnen doen?) en er wordt afscheid van mij genomen.

Conclusie
Ik kan niet niet anders concluderen dat Autotaalglas Hoofddorp mijn dag heeft gemaakt en van mij een stevige schouderklop (ik doe niet aan warme douches, die bewaar ik voor mijn vrouw) krijgt voor deze topservice!

Suggesties
1.  Ik had mijn schade al gemeld bij mijn verzekeringsmaatschappij, waarom dan ook nog een keer dezelfde info naar Autotaalglas moeten sturen? Dit is een smetje op het verder soepel lopende online schaden melden riedeltje.
2. Het uitvragen van mijn kenteken had makkelijk in het online formulier gekund, was zeker niet storend geweest. En aan de telefoon was ik juist verbaasd dat me dit toen werd gevraagd. Bij Carglass voer je volgens mij het kenteken in en zie je ook meteen voertuiginformatie.
3. De gratis wifi had ook aangekondigd mogen worden, lijkt mij een leuke en nuttige USP. Dit verzacht het wachten aanzienlijk.
4. ANWB-leden krijgen hier trouwens ook nog korting. Kijk hier maar eens.

Lees hier ook mijn eerdere ervaring met Parkmobile.

Auteur: Lars Boom

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Reisgadgets: altijd een clubsound in je hotelkamer met deze dwerg speaker in je koffer

Iedereen heeft een aantal must haves gadgets die altijd en elke reis mee gaan. Los …

2 comments

  1. voor alle duidelijkheid ze vragen wel degelijk om je kenteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.