Home / Blog / Sushi in Hoofddorp bij Japans restaurant Itoshii volgens all-you-can-eat concept

Sushi in Hoofddorp bij Japans restaurant Itoshii volgens all-you-can-eat concept

Vandaag heb ik voor het eerst gegeten bij het nieuwe Japanse restaurant Itoshii in Hoofddorp. Itoshii biedt een all-you-can-eat concept aan waarbij je voor een vast bedrag onbeperkt sushi en andere Japanse gerechten kunt nuttigen. Misschien ben ik wat te kieskeurig, maar mij heeft het niet kunnen overtuigen.

De entree

Het Japanse restaurant Itoshii zit nog maar enkele weken in Hoofddorp, maar viel al direct op door haar moderne uitstraling en interieur. Het is ook het eerste restaurant in Hoofddorp dat het all-you-can-eat concept aanbiedt voor Japanse gerechten. Bij binnenkomst werden we keurig naar onze tafel geleid. Reserveren is noodzakelijk gebleken want de zaak zit zowel voor lunch als diner bijna elke avond vol. We konden rustig onze jassen uit doen en gaan zitten. Jammer dat er geen aparte garderobe is, want al die jassen over de stoelen doen eigenlijk afbreuk aan het mooie interieur. Er werd ons gevraagd of we wat wilden drinken, en we bestelden onze drankjes. De drankjes zijn bij dit concept niet inbegrepen en moeten dus apart betaald worden. Wat ik erg jammer vond was dat er niet werd uitgelegd hoe het concept werkt. Tuurlijk, ik heb het eerst op de website opgezocht en ja, ik heb al vaker in Japanse all-you-can-eat restaurants gegeten, maar ze hadden op z’n minst kunnen vragen of we er bekend mee waren.

Het concept

Het concept van Itoshii is dus dat je voor een vast bedrag ongelimiteerd gerechten kunt bestellen. Voor diner betaal je van maandag t/m woensdag € 20,80 en van donderdag t/m zondag € 22,80 per persoon. De lunch kost voor alle dagen € 16,80 per persoon. Kinderen van 4 t/m 10 jaar betalen voor zowel lunch als diner € 12,80 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Bij itoshii kun je onbeperkt eten bestellen. Om de bestellingen zo snel en zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben ze een aantal spelregels opgesteld.

 • Bij elk tafel is er een menukaart en een bestellijst. Je turft de gerechten aan die je wilt bestellen. Meerder porties per gerecht is mogelijk.
 • Je kunt per persoon maximaal 5 porties per ronde bestellen.
 • Als je klaar bent met het invullen, lever je het in bij de bediendes.
 • De chefs maken de gerechten klaar. De bestelronde wordt doorgestreept en je krijgt de bestellijst terug.
 • Binnen enkele minuten worden de gerechten geserveerd.
 • En pas als alle gerechten zijn genuttigd kunt je de volgende ronde invullen.
 • Ondanks dat je onbeperkt kunt bestellen ontmoedigen zij het verspillen van eten. Dus voor elk gerecht dat overblijft worden er kosten berekend. Voor elk sushi € 1,00 en warme gerechten € 2,00 per portie.
 • Drankjes kun je dus apart bestellen.

En garde!

Mooi, en dan nu aan de slag. We vulden onze bestellijst in en legde die klaar op de tafel om te worden meegenomen. Deze werd snel opgehaald (op dat moment was nog geen 10% van de tafels bezet) en binnen notime kregen we de gerechten geserveerd, Ook de drankjes hadden we inmiddels gekregen. Nadat alles was opgepeuzeld vulden we alles in voor de 2e ronde. De bediening liep 4 keer langs zonder onze bestellijst mee te nemen. Pas bij de 5e keer werd de bestellijst meegenomen, nadat wij dat vroegen. Ook bij de volgende bestelrondes gebeurde dit, iets waar ik mij aan irriteerde. De gerechten werden wel elke keer snel geserveerd.

De gerechten

De gerechten zagen er mooi uit, je kon zien dat ze vers bereid waren. De diverse sushi’s smaakte goed en ook de warme gerechten waren prima van smaak. Het zeewier vond ik wel wat taai, ik moest me er echt doorheen bijten. Dat kan toch echt wel anders. Ook waren sommige warme gerechten niet echt warm. Terwijl de gebakken rijst en champignons bijvoorbeeld weer loei heet waren. Een ander bekend fenomeen in de Nederlandse horeca is dat je als klant zoveel moeite moet doen om drankjes te mogen bestellen. En zo ook hier in dit restaurant in Hoofddorp. Ik verbaas me daar altijd zo over, ze willen toch juist drankjes verkopen? Bij binnenkomst werd ons gevraagd wat we wilden drinken. Daarna pas bij de 3e bestelronde en toen moest ik zelf 3 pogingen ondernemen zodat iemand de bestelling op kon nemen. Verder zien de sushi’s er mooi uit, er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie. Een leuke bijkomstigheid is dat je kunt meekijken bij de chef hoe die alle gerechten bereidt.

Conclusie

Sushi restaurant Itoshii in Hoofddorp vind ik een prima gelegenheid om voor een aantrekkelijke prijs sushi en andere Japanse gerechten te eten. Door het all-you-can-eat concept weet je zeker dat je niet met honger zult vertrekken. De gerechten zie er goed uit, zijn vers en smakelijk. Er mag door de bediening wel wat vaker drankje worden opgenomen. En ook het meenemen van de bestelbon kan beter en sneller. Het is er eigenlijk elke dag wel vol, dus reserveren is noodzakelijk. Dit kan niet via e-mail, maar alleen telefonisch. Overigens wacht ik nog steeds op een reactie op mijn e-mail (een week later). Ik vroeg ze of kinderen t/m 3 jaar gratis zijn. Ben benieuwd wanneer ik antwoord krijg op die vraag… (het antwoord is overigens ‘Ja’)

Waar?

Het adres van Japans restaurant Itoshii is:

 • Marktplein 106
 • 2132 DD Hoofddorp
 • 023-5655292
 • Gastenboek

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen…

Nieuwe poging

Enige tijd later heb ik hier nogmaals gegeten. Lees hier hoe dat is verlopen.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

8 comments

 1. met 6 peresonen prima gegeten iederéén was lovend over bediening en het eten,dus voor herhaling.

 2. Hieronder even iets uit een artikel wat ik op internet vond over Itoshii:

  Er werd ons gevraagd of we wat wilden drinken, en we bestelden onze drankjes. De drankjes zijn bij dit concept niet inbegrepen en moeten dus apart betaald worden. Wat ik erg jammer vond was dat er niet werd uitgelegd hoe het concept werkt. Tuurlijk, ik heb het eerst op de website opgezocht en ja, ik heb al vaker in Japanse all-you-can-eat restaurants gegeten, maar ze hadden op z’n minst kunnen vragen of we er bekend mee waren.

  Ik ben vanavond hier gaan eten met mijn familie en heb exact hetzelfde meegemaakt,en dan erger.
  Ben nog nooit in een dergelijk restaurant geweest en zal het niemand aanraden.
  Ja ook ik werd pas bij de laatste ronde(3) gevraagd om nog een drankje en daarbij werd er eenmaal niet een gerechtje gebracht,pas na vragen daarnaar en kregen we 1 maal een verkeerd gerecht. Het is totaal niet kindvriendelijk,speelhoekje en er werd niet eens gevraagd of we een kinderstoeltje wilde.
  Maar het toppunt was dat we dus bij de rekening een hele grote ? bij de rekening hadden want we zijn voor 2 diners berekend terwijl we elke keer 5 gerechten bestelde(staat ophet formulier) pas daarna op de geplastificeerde kaart stond erachter(per persoon) en na dit te hebben uitgelegd,mocht ik kiezen:of betalen of a la carte alle gerechten apart betalen wat 1 euro scheelde!!
  Belachelijk!!!!Dus niet :u krijgt een compensatie als service!!!! of u krijgt van mij een Bakje Rijst of iets degelijks mee!
  Want dat hadden we zeer op prijs gesteld om je klant te behouden zodat hij of zij de volgende keer met een goed gevoel terug komt!
  En niet oh nou ja dan heb je pech gehad.jullie wisten het niet en wij waren te beroerd om het uit te leggen.
  Maar ja met de arrogantie van dit bedrijf kun je dat moelijk verwachten.Daarbij
  Ik vond het personeel(vooral de getinte meisjes ontzettend arrogant kijken en er kon geen lachje vanaf.
  Ik zal mij ontzettend inzetten om bij iedereen die ik ken dit voorval te melden

  Goedenavond

 3. Nou door iedereen te vertellen over jou ervaring met twee man zitten je dik eten met steeds 5 gerechtjes zet je je zelf wel heel erg voor schut en ik zou het ook twee keer uitleggen en dan klaar zulke domme mensen valt niets uit te leggen toch !!! Wij gaan er heerlijk eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.