Home / Blog / Trouwen in het buitenland? Ga naar de Filipijnen!

Trouwen in het buitenland? Ga naar de Filipijnen!

Voor velen is het een droom die werkelijkheid kan worden, trouwen in het buitenland. En dan het liefst op een prachtig mooi wit strand met de zon op je bolletje en lekker warm weer, palmbomen en cocktails. Voor hen die op zoek zijn naar een mooie bestemming voor de bruiloft kan ik de Filipijnen aanraden.

Waarom trouwen in de Filipijnen?

Allereerst vanwege het klimaat. De Filipijnen kennen warme zomers en winters. De overige maanden zijn er tropische regenbuien en -stormen dus dan moet je er zeker niet zijn. In onze winter is het er rond de 25-30 graden. En in de zomer kan het er nog warmer worden. Houdt rekening met een hoge luchtvochtigheid. En als je naar de eilanden gaat moet je je altijd goed insmeren. Zelfs als er bewolking is kan je nog flink verbranden, en dat wil je natuurlijk niet op je mooiste dag van je leven.

Daarnaast de kosten. Trouwen in de Filipijnen is een stuk goedkoper dan in Nederland. Veel resorts bieden wedding packages aan met van alles en nog wat erbij. let er in elk geval op dat je altijd een trouwcertificaat mee krijgt en dat de kosten van alle administratie ook inclusief zijn. Nou gaat het vaak om tientjes, maar goed, op zo een moment wil je je vooral niet druk maken om geld. De kosten van de catering zijn ook veel gunstiger dan in Nederland, en dan krijg je topkwaliteit eten en drinken. En denk maar niet dat ze lullige wijnen en champagnes serveren, alles is kwalitatief hoogstaand. Het verblijf is bij de arrangementen vaak inclusief, maar houdt rekening met zeker 100-150 euro voor een standaard kamer en rond de 200-250 euro voor een suite (gemiddeld, per nacht).

Tevens heeft het talloze prachtige trouwlocaties. De Filipijnen bestaan duizenden eilanden en vooral de kleinere eilanden hebben afgelegen witte zandstranden, veelal ook prive. En doordat er veel binnenlandse vluchten zijn, kan je er ook makkelijk komen. Je vindt er ook eilandjes die je alleen per klein vliegtuigje kunt bereiken, en die bijvoorbeeld slechts 10 personen kunnen huisvesten (maar dan moet je geen grote bruiloft willen). Er is echt voor ieder wat wils.

Je kan er makkelijk komen per vliegtuig. Vanuit Nederland kan je direct met KLM vliegen. Die profiteert volop van hun monopolie en verkoopt tickets van rond de 1000 euro in het laagseizoen. Daarnaast zijn de Aziatische luchtvaartmaatschappijen zoals Cathay Pacific (via Hong Kong), Malaysia Airlines (via Kuala Lumpur) en Singapore Airlines (via Singapore) prima alternatieven die wel 30% goedkoper kunnen zijn. De overstap die je moet maken is zeker niet vervelend aangezien de transfers meestal maar kort duren en de luchthavens van vele gemakken voorzien zijn.

Trouwen op Cebu

Ik ben in 2007 getrouwd op het eiland Mactan bij Cebu. Bij de oriëntatie naar een geschikte locatie kwamen we uit bij een aantal resorts met vergelijkbare arrangementen en kosten. De resorts die o.a. op ons lijstje stonden waren het Maribago en Hilton. Maar het was voor ons al snel duidelijk dat het Shangri-La voor ons de droomlocatie was.

Shangri-La Cebu Resort Filippines copyright Lars Sang Mo Boom
Shangri-La Cebu Resort in de Filippijnen

Om het eiland en het resort te inspecteren ben ik een half jaar voor onze trouwdag naar de Filippijnen afgereisd. Van Amsterdam vloog ik naar Manila en vanuit Manila pakte ik een binnenlandse vlucht naar Cebu. In de aankomsthal hebben de grotere resorts allemaal een eigen stand waar ze hun gasten opwachten. Ik werd naar de shuttle gebracht en 15 minuten later kon ik aan mijn inspectie beginnen.

Later meer…

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

9 comments

 1. Dag Lars,
  Klinkt tropisch en goedkoop.
  Wat zijn de bij komende kosten. Wat ben je kwijt voor het papier werk? Rood lint ed.?
  Peter

  • Hi Peter, het was zeker tropisch dus dat heb je goed :-). Goedkoop, tja wat is goedkoop. Als we het terugrekenen naar de kosten in NL met even zoveel gasten waren we nu ca. 40-45% goedkoper uit. Dit is dan wel exclusief vliegtickets die we nodig hadden. Maar we hebben er meteen onze honeymoon en vakantie van gemaakt dus zo voeg je weer zaken samen. Al met al heeft het ons veel geld bespaard, maar nog belangrijker, zijn wij getrouwd op de plek waar we wilden trouwen :-).

 2. ik ga waarschijnlijk ook op de filipijnen trouwen met een filipijn dus dat is dubbel leuk

 3. Ik ben ook van plan met een Filipijnse te trouwen. We wilden dat in Nederland doen, maar hier moet je eerst minimaal twee weken in ondertrouw gaan, en zij kan maar twee weken weg! Dus dan zou een tweede reis nodig zijn om te trouwen!
  Hoe lang duurt de ondertrouw op de Filipijnen minimaal? Of kennen ze dat begrip daar helemaal niet?

  Volgens de gegevens die ik heb, moeten we elk een bewijs hebben niet getrouwd te zijn, dat is geen probleem, dat kan ik voor mijzelf hier zo aanvragen. Zij zal het daar moeten aanvragen. (Zij is weduwe, en dus niet meer getrouwd)
  Wij willen vervolgens in Nederland, België of Duitsland gaan wonen, de laatste twee mogelijkheden houden we open omdat de IND mogelijk nog steeds lastig doet, ook als we al getrouwd zijn! In Duitsland is dat veel gemakkelijker, en ook nog eens een stuk goedkoper! België schijnt tegenwoordig weer moeilijk te doen, dus het zal wel Duitsland worden. Ik kan zo in Duitsland aan de slag, en ik mag er ook zo gaan wonen. Dus dat is geen probleem.

  Wie weet waar we nog meer op moeten letten?
  Alle advies is welkom!

  • Hi Joep, gefeliciteerd! Wat gaaf dat je gaat trouwen. Ik weet niet meer precies hoe het zat met ondertrouw. Volgens mij hebben we dat nog wel gedaan, en was dat iets van 10 dagen. Ik heb me in NL goed laten informeren door de ambassade en had familie in Manila die ter plaatse zaken kon regelen terwijl ik in NL zat.

 4. ingmar beldman

  Beste Lars,
  Mijn vriendin is Filipina en ik zou met haar misschien in de Filipijnen willen trouwen volgend jaar. simpel, afgelegen en exotisch zijn onze keywoorden…
  Weet jij hoe het zit met de juridische en organisatorische kant van de zaak? Mijn vriendin woont tegen die tijd in Nederland (MVV) en we willen wel graag een Nederlands huwelijk. Is het veel rompslomp, of gewoon een bezoek aan de Filipijnse ambassade in den haag?
  Kun jij mij daar iets meer over vertellen?

  • Hi Ingmar, bedankt voor je reactie. Wat leuk om te horen dat jullie trouwplannen hebben. Die sleutelwoorden, in kan me er helemaal in vinden. Jouw geval is anders dat die van mij, omdat jouw aanstaande vrouw Filipina is. Ik vermoed dat het daardoor eenvoudiger is. En wellicht heeft zij ter plaatste familie die veel kan regelen. En jij doet dat dan in NL. Ik moest een paar keer naar de Filippijnse ambassade in NL, en naar de Nederlandse ambassade in Manila. Het voelde niet aan als (te)veel rompslomp, het is gewoon wat erbij komt kijken. Succes met de voorbereidingen. Ik wens jullie een mooie toekomst toe!

 5. Ed Mengelers

  hoi lars
  ik wil did yaar met een filipinse trouwen kun je me wegwijs maaken en wat ik mmoet doen GR Ed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.