Home / Reizen en vrije tijd / Luchtvaart / De add-on sterft uit

De add-on sterft uit

Hoe het ooit begon

Laat ik beginnen met uit te leggen wat een add-on eigenlijk is. De add-on is niets meer dan een onderdeel van een vliegreis die je aan een vliegtickets plakt. Zo kan je bijvoorbeeld een vliegticket van Amsterdam naar Bangkok boeken. Stel dat je dan door wilt vliegen naar Hongkong dan biedt de luchtvaartmaatschappij een vlucht aan van Bangkok naar Hongkong. Omdat de luchtvaartmaatschappij zelf niet vliegt hebben ze een samenwerking met een andere die de vlucht kan uitvoeren. Voor jou als klant levert dat een tijdsbesparing en kostenbesparing op.

Door allianties is de add-on niet meer nodig

Tegenwoordig is het overgrote deel van de bij IATA aangesloten luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigd in een alliantie. De grootste 3 passagiers allianties zijn Sky Team, Star Alliance en One World. Een groot voordeel van deze samenwerking is dat het nu makkelijk wordt om vliegtickets te boeken met verschillende luchtvaartmaatschappijen voor een gunstig tarief. Zo kan je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Kuala Lumpur met KLM en van Kuala Lumpur naar Penang met Malaysia Airlines vliegen. En ookal zijn het 2 verschillende luchtvaartmaatschappijen, je boekt en betaalt voor een ticket van Amsterdam naar Penang.

Waar je vroeger voor het stukje Kuala Lumpur naar Penang een add-on boekte zit dat nu in je ticket verwerkt. Voor luchtvaart liefhebbers betekent het dat de add-on aan het uitsterven is. Ik heb mooie tijden beleefd aan de add-on, heb talrijke tariefbladen doorgespit en heb de tientallen boekingsklassen vervloekt, maar oh wat zal ik de add-on missen.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

De volgende stap in digital travel, digitale bagagelabels

Reizen is de afgelopen 10 jaar drastisch veranderd door de invasie van technologische toepassingen. Online …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.