Home / Reizen en vrije tijd / Luchtvaart / KLM maakt belofte waar en zet Delfts blauwe tegeltjes op vliegtuig

KLM maakt belofte waar en zet Delfts blauwe tegeltjes op vliegtuig

Vandaag is een Boeing 777-200 van de KLM met daarop 4000 Delfts blauwe tegeltjes vertrokken van Schiphol. De tegeltjes zijn een voortvloeisel van een recente campagne van KLM op Facebook. Het toestel werd onthuld door KLM-directeur Erik Varwijk.

KLM maakt social belofte waar

‘Met dit Delfts blauwe vliegtuig verbindt KLM historie met social media. Via de succesvolle online campagne Tile & Inspire hebben we onze passagiers actief betrokken bij een oer-Hollands product, Delfts blauw. Delfts blauw is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur, maar ook met KLM. Al sinds de jaren vijftig biedt KLM op intercontinentale vluchten Delfts blauwe huisjes aan in de World Business Class. We zijn dan nu ook zeer trots dat een van onze vliegtuigen helemaal uitgevoerd is in het Delfts blauw’, aldus Erik Varwijk.

Kosten tegeltjes

De tegeltjes zijn op het toestel geplakt. Er is dus niets geverfd. Een betrouwbare bron van mij vertelde me dat het alleen al het maken van de stickers 60.000 euro heeft gekost.

(Onderstaande foto zijn genomen met een iPhone 4 en auteursrechtelijk beschermd door larsboom.com)


Auteur: Lars Boom

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Nieuwe flight safety video van Virgin America

Elke vlucht weer wordt je door de stewards en stewardessen geconfronteerd met de flight safety …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.