Home / Blog / Daarom dus xs4all #LIKE en KPN #FAIL

Daarom dus xs4all #LIKE en KPN #FAIL

De afgelopen zomer zijn er bij ons in het dorp en in de straat glasvezelkabels aangelegd. De toekomst is ‘glas’ zo hoor ik vaak dus was ik blij als een klein kind dat ook wij op het ‘glas’ aangesloten werden. Maarrr, het abonnement bij mijn huidige provider was voor ADSL. Jammer de pammer, zij (Tele2) hadden ook geen glasvezel in hun assortiment. Dus ik op zoek naar een andere provider.

Aanbiedingen alleen voor nieuwe klanten

Een veel gehoorde ergernis is dat bedrijven alleen voor nieuwe klanten cadeautjes klaar hebben liggen. Als je jaren lang klant blijft zul je nooit een leuke attentie ontvangen, of een ‘dank je wel’. Bij Tele2 heb ik eens post ontvangen met groot gedrukt “Speciaal voor u als vaste klant”. Dus blij als ik was opende ik de post. Zaten er bonnetjes in die ik aan vrienden kon geven. En als zij klant werden bij Tele2 kreeg ik een tegoedbon van Mediamarkt. Ja, daar ging mijn glimlach dus :-(. Het loont gewoon niet meer om vaste klant te zijn, dus eigenlijk werken bedrijven het overstappen zelf in de hand.

KPN #FAIL

Ondertussen ben ik nog steeds op zoek naar een glasvezelabonnement. Dus ik KPN bellen. Vertel ik die dame dat ik graag direct klant bij ze wil worden, maar dat ik benieuwd ben of zij mij enigszins kunnen compenseren voor de kosten van mijn huidige abonnement. Deze loopt namelijk nog een paar maandjes door en dus heb ik dubbele kosten. KPN was duidelijk: Nee, dat doen wij niet. Zo jammer. Ik bel ze zelf op, zeg dat ze mij direct als klant kunnen bijschrijven, maar vraag of ze op enige manier in staat zijn om mij  te compenseren. Nee dus. Nee.

Het kan ook anders: xs4all #LIKE

Dan xs4all. Ik laat via hun website een terugbelbericht achter. Word ik gisteravond keurig door een jongeman te woord gestaan. Hij hoort mijn verhaal aan, zoals ik dat ook aan KPN vertelde. Zegt hij dat hij dit even met een meerdere moet bespreken, maar dat er zeker wel mogelijkheden zijn. Even later word ik teruggebeld. En wat zegt hij? xs4all geeft mij met een 1 jaar contract de eerste 2 maanden gratis. Zo zijn voor mij de (dubbele) kosten van mijn Tele2 abonnement nog te overzien. En alle andere acties zoals een 2e TV-ontvanger gelden ook. Wow, dus zo kan het ook. Ik heb natuurlijk direct bevestigd!

Fluwelen handschoen

Door de manier van reageren op mijn wensen heeft xs4all mij zo’n goede experience gegeven dat ik dit echt even in een blogpost moest zetten. Het leek wel een behandeling met een fluwelen handschoen. xs4all staat al jaren bekend om haar uitstekende klantenservice en niet-0900-of-0800-telefoonnummer van hun klantenservice, maar doordat ze altijd toch wat prijzig waren heb ik nog nooit voor ze gekozen. Met glasvezel zijn ze qua prijs vergelijkbaar met anderen, maar ze bieden veel meer. Ik adviseer om ze altijd even mee te nemen bij oriëntatie.

Bedankt xs4all!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

One comment

  1. Ik ben jarenlang klant geweest bij XS4All en nooit ontvreden. Goede service, altijd bereikbaar en een monteur binnen no time aanwezig (bij de zakelijke aansluiting) als er onverhoopt toch iets mis was.
    XS4All is een groot bedrijf met de dienstverlening waar anderen nog wat van kunnen leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.