Home / Blog / KLM neemt informeel afscheid van ‘hoffotograaf’ Henk Boom

KLM neemt informeel afscheid van ‘hoffotograaf’ Henk Boom

Einde aan tijdperk Boom fotografie bij KLM

Op 30 september jl. heeft de KLM afscheid genomen van Henk Boom als technisch fotograaf. Dit betekende ook het einde aan meer dan 60 jaar Boom fotografie bij de KLM. De laatste 6 decennia heeft de KLM 2 technisch fotografen in dienst gehad die garant stonden voor de hoogste kwaliteit corporate foto’s van KLM. Het wil namelijk zo dat Henk Boom junior meer dan 40 jaar geleden zijn vader Henk Boom senior is opgevolgd.

Het afscheid is o.a. het gevolg van verandering bij KLM waarbij er steeds meer van externe fotografen gebruik gemaakt wordt. Wat Henk Boom junior echter uniek maakte was zijn betrokkenheid, kennis van elke afdeling en ‘connecties’ tot het hoogste niveau waardoor elke klus altijd geklaard werd.

Mooi feestje

De dag van het afscheid vond plaats in Badhoevedorp in het bijzijn van zijn vrouw, zoon, schoondochter en kleinekinderen. Een groot aantal van zijn collega’s en ex-collega’s en directieleden waren aanwezig. Tijdens de vele speeches werd duidelijk dat het eigenlijk een vreemde dag was. Want Henk ging nog niet officieel met pensioen, hij moet nog eerst zijn vakantiedagen opnemen. Maar om het voor iedereen gemakkelijk te houden deed men net alsof.

Nieuwsbrief

Bij de TD werd zijn afscheid middels een nieuwsbrief kenbaar gemaakt.

Een onvergetelijke fotograaf

De mooie woorden waren niet te tellen, maar wat er vooral boven bleef drijven was dat Henk gezien werd als een onvertegelijke fotograaf, met passie en technische precisie. Werkelijk niets ontstapte aan zijn oog en op elk detail werd gelet. Het in de voetstappen treden van zijn vader ging niet vanzelf. Henk Boom senior overleed op veel te jonge leeftijd, maar ‘junior’ maakte af waar ‘senior’ niet meer aan toe kwam.

Henk was verantwoordelijk voor vele foto’s in en van Flying Dutchman, Wolkenridder, jaarverslagen, jubileumuitgaven, piloten wings uitreikingen, de ‘huisjes’ en nog veel meer. De KLM gaat hem missen, en hij gaat de KLM missen.

Pa, ik ben trots op je!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

6 comments

 1. Hoi Henk.
  Je bent niet alleen een fantastische fotograaf.
  Maar vooral een heel fijne vriend.
  Ik heb een hoop van je geleerd vooral kijken en jou kritische oog gaf mij de drive om steeds betere foto s te maken Dank je daar voor
  En ik hoop nog heel lang van onze vriendschap te mogen genieten.
  Geniet van je vrije tijd en je familie.

  Je sleutelmaatje Jan.

 2. Ik zou wel eens wat oudere foto’s van de huisjes willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.