Home / Reizen en vrije tijd / Mijn ervaring in het luxe resort Plantation Bay op Cebu, Mactan Island, Filipijnen
Plantation Bay Luxe Resort op Cebu, Filippijnen
Plantation Bay Luxe Resort op Cebu, Filippijnen

Mijn ervaring in het luxe resort Plantation Bay op Cebu, Mactan Island, Filipijnen

Tijdens onze vakantie in de Filipijnen in 2007 hebben we een week overnacht in het luxe resort Plantation Bay op Cebu. Om precies te zijn ligt dit luxe resort op Mactan Island in de Filipijnen op nog geen 15 minuten van de luchthaven van Cebu.

Je hoeft geen fooi te geven, die is al inclusief. Handig!
Je hoeft geen fooi te geven, die is al inclusief. Handig!

Slaap lekker

Wij hadden een standaard 2 persoonskamer gereserveerd. Deze fijne kamer had een 2 persoonsbed met een prima matras. Over het algemeen slapen Filipinos vrij ‘hard’ maar in luxe resorts passen ze de matrassen gelukkig steeds vaker aan aan hun gasten. Het interieur deed me denken aan de tropen en had prachtige houten meubelen en andere details. De badkamer had een bad, douche en 2 wastafels. De kamer had verder een koelkastje, handig om je water koud te houden, en een balkon. Hier hebben we 7 nachten heerlijk geslapen!

Onze slaapkamer in het luxe Plantation Bay Luxe Resort
Onze slaapkamer in het luxe Plantation Bay Luxe Resort

Aan zwembaden geen gebrek

Het resort heeft een aantal verwarmde zwembaden waarvan er enkele voorzien van een bubbel functie. Deze jacuzzi’s liggen verspreid over het resort, veelal verborgen in grotten. Hierdoor ontstaat er een avontuurlijk bubbelavontuur waarin je omgeven bent door grijze rotspartijen en oerwoud. In tegenstelling tot veel resorts mag je hier wel in het zwembad je drankje nuttigen. Dat geeft het toch net dat extra luxe gevoel. Vergeet dus niet je zwembroek mee te nemen.

Het grootste zwembad, de lagoon is eigenlijk een beetje teleurstellend. Het ziet er werkelijk prachtig uit. Maarrrr, je kunt van de ene naar de andere kant lopen en dan wordt hooguit je navel nat. Het is helemaal niet diep! Dus baantjes trekken en aan je fitheid werken gaat niet. Je kunt er alleen wat pootje baden en wat in zitten. Overigens kan dit juist een voordeel zijn voor gezinnen met kleine kinderen ;-).

Plantation Bay Luxe Resort Cebu Mactan Filippijnen Vakantie Reis Jacuzzi
Een van de vele jacuzzi’s in het luxe Plantation Bay Resort
Het grootste zwembad van het luxe Plantation Bay Resort
Het grootste zwembad (Lagoon) van het luxe Plantation Bay Resort

Prive strand

Het luxe Plantation Bay Resort heeft een eigen prive strand. Het witte strand is een paar honderd meter lang en biedt een prettig wandelpad van je ligbed naar het warme blauwe zeewater. Je hoeft hier niet met je handdoek een ligbed te reserveren, gelukkig. Er is voor iedereen genoeg ruimte. Veel gasten mijden overdag de hitte en gaan shoppen. Als jij dan wel het strand op gaat heb je bijna het hele prive strand voor jezelf.

Plantation Bay Luxe Resort Cebu Mactan Filippijnen Vakantie Reis Prive Strand
Het prive strand van het luxe Plantation Bay Resort op Cebu in de Filippijnen

Even een drankje doen

Een van de bijzondere plekjes op dit resort vind je in de lobby bar. Deze open ruimte ademt de tropische geur van de buitenlucht omdat die er dwars doorheen waait. Als de warmte niet meer te harden is dan staan er ventilatoren. Maar over het algemeen kan je er heerlijk zitten, genieten van een cocktail of fruit shake en goed gesprek hebben met je gezelschap. Op de achtergrond speelt een professionele hotelband die covers van internationale hits speelt.

De lobby bar van het luxe Plantation Bay Resort
De lobby bar van het luxe Plantation Bay Resort

En gaat de maag knorren?

Dan kan je kiezen uit 4 thema restaurants. Voor elke smaak is er wel wat te vinden. Het Kilimanjaro Kafé heeft een internationale kaart. Fiji is gespecialiseerd in  seafood en aziatische specialiteiten. Palermo heeft volop keuze aan tapas en pastas. En wil je fastfood met een 5-sterren twist dan ga je naar Savannah Grill. Alles is prima betaalbaar en heerlijk bereid.

Ons voorgerecht in restaurant Fiji
Ons voorgerecht in restaurant Fiji

To-Go or Not-To-Go?

Dit 5 sterren luxe resort biedt de veeleisende vakantieganger het beste van de Filipijnen. De sfeervolle kamers, het uiterst vriendelijke personeel, de vele recreatiemogelijkheden, het overheerlijke dineren en de tropische locatie maken dit een must-do bestemming. Het zwembad was echt een teleurstelling en deed veel van de vreugde verdwijnen. De kamerprijzen gaan vanaf ca. € 150 per nacht en voor dat geld krijg je heel veel.

Wordt dit jouw volgende bestemming?

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.