Home / Blog / Nieuwe poging bij Japans restaurant itoshii Hoofddorp

Nieuwe poging bij Japans restaurant itoshii Hoofddorp

Sinds in Hoofddorp een filiaal van Japans restaurant itoshii geopend is heb ik hier 2 keer gegeten. Van een vorig bezoek heb ik al eerder een review geschreven. Deze keer ging ik met een 6-tal vrienden van de basisschool een nieuwe poging wagen bij itoshii.

Over itoshii

itoshii is een Japans All You Can Eat restaurant. Itoshii is eigendom van dezelfde eigenaren van Chinees restaurant Jasmin en de snackbar Family in Hoofddorp. Het is gelegen in het centrum van Hoofddorp, nabij de Primark en Perry Sport. itoshii is gevestigd in Hoofddorp en Zwolle. Bij itoshii kan je binnen 2,5 uur de tijd 5 rondes te bestellen plus ijs. Per bestelronde mag je per persoon 5 items kiezen. Als er aan het einde van de avond nog wat overblijft dan moet je daar extra voor betalen. Dit is om verspilling tegen te gaan. Kosten 22,80 euro per persoon exclusief drankjes.

Entree

De buitenkant van het Japanse restaurant itoshii ziet er modern uit, met mooie hoge ramen. De ramen gevel de zaak binnen veel licht, vind ik prettig. En je krijgt ook nog iets mee van het leven buiten itoshii. De ontvangst is vriendelijk. Opvallend vind ik het grote aantal, bijna allemaal, jonge werknemers. De oppervlakte is het een vierkant, met hoge muren, een licht interieur met zwart en rode meubels. Niets mis mee.

Plaatsen

We worden naar onze plaatsen geleid. Er zijn banken en stoelen. De ruimte tussen de tafels is goed, je hebt aardig wat privacy. Bij het raam heb je het meeste licht dus mocht je dat fijn vinden dan raad ik je aan om bij de reservering aan te geven dat je daar wilt zitten.

Bron: itoshii.nl

Drankjes

Wat mij opvalt in de horeca is dat er zelden wordt geanticipeerd op lege glazen. Je ziet toch dat het glas leeg is, dan vraag je meteen of iemand een nieuw drankje wil bestellen? Dat is toch een belangrijke bron van inkomsten als restauranthouder? Dit is ook bij itoshii helaas zo. En dit gaat echt ten koste van hun omzet. Elke keer moet ik zelf vragen, nadat de glazen een tijdje leeg staan, om een nieuw drankje. En dat stoort mij, vind ik weinig professioneel.

Bediening

De dames en heren van de bediening zijn snel en vriendelijk, zoals het hoort in een AYCE restaurant. Wel moeten we een aantal keer zelf het bestelformulier aanbieden terwijl die toch op een goed zichtbare plek ligt. De bestellingen worden in een goed tempo aangeboden. Ik vind het fijn dat je niet alles in 1 keer geserveerd krijgt, maar dat alles per schaaltje komt.

Kwaliteit van de sushi

Dit vind ik een absoluut een probleem bij Japans restaurant itoshii. Een opsomming: De kip yakitori is niet warm, de nori mist knapperigheid, de aal is taai, de sushirijst niet vers en de tonijn mist een mooie rode kleur. Dit moet absoluut beter. En misschien ik een kritische consument die weet wat die wil en vergelijkingsmeriaal heeft, maar sushi moet wel sushi zijn.

Conclusie

Net als mijn vorige 2 bezoeken is het geen top avond geworden. Itoshii is makkelijk te bereiken. De inrichting is modern en ruimtelijk. De kwaliteit van het eten is wederom matig. Bediening moet proactief de glazen bijvullen om irritatie bij de klant te voorkomen. Itoshii is de moeite waard voor een niet al te kritische consument. Je krijgt er prima waar voor je geld, maar voor mij viel het weer tegen. Het schijnt dat Sumo in Haarlem een betere kwaliteit levert, daar ga ik binnenkort dan maar eens langs.

Locatie


Grotere kaart weergeven

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

7 comments

 1. Chinees restaurant Jasmin en Snackbar Family zijn helemaal geen eigenaren van Itoshii Hoofddorp.

 2. Beste Lars,
  Als je het totaalplaatje bekijkt, zeker qua prijs/kwaliteit verhouding en snelheid van het brengen van het eten, dan verdient Itoshii echt een dikke 8. Ik probeer zelf ook regelmatig deze formule Japanse restaurants en dan zijn er zeker minder getalenteerde bij.
  De eigenaar/bedrijfsleider is immer vriendelijk. Logisch dat je voor het betere werk ook meer moet betalen. Echter ervaar ik een bezoekje aan Itoshii altijd als een feestje. En ach, even aangeven dat je weer wat wilt drinken is voor mij geen probleem. Ze komen zo vaak langs. En als de bediening nu staat te niksen zou het een ander verhaal zijn, toch?
  En nee, ik heb geen aandelen in dit bedrijf. Overigens vind ik Shabu2 eveneens in dit uit de kluiten gegroeide dorp ook niet verkeerd . Ga maar eens naar Alkmaar en ervaar het verschil met van ellende uit elkaar vallende sushi.
  Overigens waardeer ik enorm je berichten. Het kan altijd beter maar denk aan plusjes en minnetjes in relatie met de prijs.
  Hartelijke groeten
  Olivier Satoer
  Hoofddorp

  • Hi Olivier, bedankt voor je bericht. We zijn het beide eens dat je er waar voor je geld krijgt. Mijn dinner experience bevat meer dan alleen eten, ook de service speelt een grote rol. En hier ben ik telkens weer teleurgesteld in. Mijn bezoeken zijn momentopnames, maar zelfs dan zie ik geen verbetering. Maar ik ga zeker in 2014 weer een nieuwe poging wagen, want uiteindelijk is het een goede deal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.