Home / Blog / Een Campsite Of Een RV Park

Een Campsite Of Een RV Park

Tijdens mijn reizen door Noord Amerika heb ik geregeld gebruik gemaakt van een camper. Onderweg kom je talloze plekken tegen waar je kunt overnachten. Soms een RV Park, soms een campsite of campground. Maar is dat hetzelfde, en zo nee, wat is dan het verschil? Zoals hieronder beschreven is zoals ik het ervaren heb. Soms is er overlap, soms is een RV Park net een camping, maar in de meeste gevallen was het voor mij als volgt.

RV Park

Een RV Park, of trailer park, is in de meeste gevallen een kale oppervlakte van asfalt in combinatie met grint waar enorme campers en (sta)caravans staan. Velen zijn zo groot, dat kennen we totaal niet in Nederland. De meeste gasten verblijven hier een langere tijd, op z’n minst enkele weken, omdat ze in de buurt werkzaam zijn. Het is voor hun makkelijker om vanaf een camping naar het werk te gaan, dan elke dag vanaf huis te vertrekken en dan uren in de auto te zitten. Mijn ervaring is dat RV Parks weinig gezellig zijn. Vaak zijn de faciliteiten wel in orde, maar niet echt sfeervol.

RV Park in Amarillo, Texas

Campsite of Campground

Wij Nederlanders zijn campings gewend met goede faciliteiten en gezellige plaatsen. Die vindt je in Amerika onder de naam Campsite of Campground. Dit zijn meer de campings zoals wij ze gewend zijn. Nog steeds vaak aangegeven plekken, maar meer groen, vaker in de natuur, verder van de snelweg af (niet altijd zo heb ik ook ervaren) en vriendelijker personeel. De gasten die hier verblijven zijn meestal vakantiegangers en verblijven hier gemiddeld 2-3 dagen. De faciliteiten zijn meer gericht op de vakantiegangers en ook zijn er vaak mogelijkheden tot ontbijt of diner.

Campground in Fort Smith/Alma in Arkansas

Google

Dus als je tijdens je camperreis je volgende camping wilt boeken, Google dan op Campsite of Campground, dan zul je het meer naar je zin hebben :-).

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.