Home / Blog / Foto Blog: De Rio Grande Brug Bij Taos, New Mexico

Foto Blog: De Rio Grande Brug Bij Taos, New Mexico

De Rio Grande Gorge Bridge, plaatselijk bekend als de “Brug van de Kloof” en de “Hoge Brug” is een brug over de Rio Grande Gorge, 10 mijl (16 km) ten noordwesten van Taos, New Mexico in de Verenigde StatenOp 565 voet (172 m) boven de Rio Grande is het de tiende hoogste brug in de Verenigde Staten en 82e hoogste brug ter wereld.

De brug werd gestart in 1963 en voltooid in 1965. Het werd ingewijd op 10 september 1965 en is een onderdeel van US Route 64 , een belangrijke oost-west weg. De overspanning is 1.280 voet (390 m).

In de prijzen

In 1966 werd de brug door de American Institute of Steel Construction bekroond met de prijs voor “Mooiste Steel Bridge” in de categorie “grote overspanningen”.

Restauratie

In September 2012 werd een $ 2,4 miljoen kostende “facelift” voltooid. Dit een jaar durende project omvatte reparatie en restauratie werkzaamheden aan de 50-jaar oude brug inclusief staalconstructies, een nieuwe betonnen dek oppervlakte, nieuwe trottoirs, opritten, stoepranden en goten.

Net als in de film

De brug heeft in verscheidene films, waaronder Natural Born Killers , Twins , She’s Having a Baby , Wild Hogs en Terminator Salvation.

Bron: Wikipedia

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.