Home / Blog / Wees waar je klant is

Wees waar je klant is

Bedrijven willen extra service en toegevoegde waarde bieden door een beschermde omgeving aan te bieden waar klanten extra services kunnen gebruiken. Dit is ook wel een bekend als de ‘Mijn-omgeving’. Je kent ze vast wel, de Mijn KPN, Mijn Achmea, Mijn Toyota, etc, etc. Ze zijn niet altijd even nuttig, maar wel goed bedoeld. De klant kan online diverse handelingen verrichten en inzichten verkrijgen.

Het is voor klanten inmiddels bijna niet meer bij te houden wat de login gegevens zijn voor alle Mijn-omgevingen. Ik denk dat ik er zelf al meer dan 20 heb inmiddels, echt. En elke login werkt ook weer anders.

Een gebruiksvriendelijke oplossing is volgens mij om gebruik te maken van een veel gebruikte login, zoals via social media. Voordeel hiervan is dat je niet een apart login hoeft te onthouden, maar dat je via je het social network kunt inloggen. Net zo veilig.

Een andere oplossing is om nog dichter bij je klant te komen en door een integratie te doen in de omgeving waar die klant zich (het vaakst) bevindt, zoals in Facebook. Want waarom moet een klant altijd naar een website toe om daar in te loggen? Waarom niet als bedrijf aanwezig zijn op de plek waar jouw klant zich bevindt?

Vandaag kreeg ik bericht van T-mobile, zij zetten nu deze stap. Ik denk dat dit een goede stap in de richting is om meer klantbetrokkenheid te krijgen, meer service in inzicht te geven en om snellen in contact te kunnen treden.

Hoe staan jullie hier tegenover, als klant, als consument, goede ontwikkeling? Zouden jullie dit gebruiken?

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.