Home / Reis Foto's / UNESCO Site Taos Pueblo, New Mexico

UNESCO Site Taos Pueblo, New Mexico

Taos, New Mexico

Tijdens onze laatste reis voor Amerika zijn we door New Mexico gereisd. Hierbij hebben we ook een stop gemaakt in Taos. Taos is een authentieke stad in new Mexico met prachtige native terracotta bouwwerken. Wat je ziet is niet gemaakt voor toeristen, maar voor de indianen in deze regio de echte manier van leven. In de omgeving van Taos, opgericht in 1934, vindt je een groot skigebied. Taos is afgeleid van de inheemse taal en betekent zoveel als “plaats van rode wilgen”.

Taos Pueblo

Taos Pueblo grenst aan de noordkant van Taos. Er gaan verhalen dat Taos Pueblo werd gebouwd tussen 1000 en 1450 na Christus, met enkele latere uitbreidingen. De pueblo wordt beschouwd als de oudste continu bewoonde gemeenschap in de te Verenigde Staten. Taos Pueblo, op sommige plekken vijf verdiepingen hoog, is een combinatie van vele individuele woningen met gemeenschappelijke muren. Er wonen meer dan 1.900 mensen in de Taos Pueblo gemeenschap. Sommigen van hen hebben moderne woningen in de buurt van hun velden en verblijven in hun huizen op de pueblo tijdens koeler weer. Er zijn ongeveer 150 mensen die het hele jaar door in de pueblo wonen. De Taos Pueblo werd in 1992 toegevoegd als een UNESCO World Heritage site als een van de meest belangrijke historische culturele bezienswaardigheden in de wereld.

Doen of niet?

Ik vond het een mooi uitje. De toegangsprijzen zijn wat apart. Zo moet je betalen voor elke camera (en smartphone) die je gebruikt. Maar voor de regio is het een must see attractie. Ik kan het je aanraden.

Taos Pueblo

Taos Pueblo Overview

Lees hier het verhaal op Wikipedia.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

New York City Skyline With Lady Liberty

Foto: New York City en het Vrijheidsbeeld

In 2012 heb ik weer een bezoek gebracht aan The City That Never Sleeps: New …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.