Home / Blog / Mijn mobiele gadgets door de jaren heen

Mijn mobiele gadgets door de jaren heen

Sinds mijn jeugd ben ik besmet met het gadget virus. Ik denk dat ik dat van mijn vader heb overgenomen, aangezien hij altijd thuis kwam met de laatste gadgets op het gebied van foto, audio en later ook telecom. Dus op zich niet zo gek dat ik inmiddels niet meer zonder kan. Laats kreeg ik een ingeving om een overzicht te maken van alle (soorten) mobile gadgets die ik sinds mij jeugd heb gehad. Nou, hier issie dan:

gadgets cassette recorder

Cassette Recorder om zelf mixjes mee te maken

Ik denk dat ik 7 of 8 was toen ik een een draagbare cassetterecorder kreeg voor mijn verjaardag. Hij leek op bovenstaande, ik dacht van Philips ofzo. Het was zo’n grote kist met een opname mogelijkheid. Dat was gaaf, zo kon ik liedjes opnemen van de radio en mixjes maken. Dat ding stond continue naast m’n bed zodat ik wanneer ik wilde de liedjes kon afspelen. Wat een kippenvelmomentje!

gadgets sony walkman w501

De legendarische Sony Walkman

Ik heb in mijn jeugd een aantal Walkmans gehad. Van de meeste simpele variant, tot een nieuwe met Dolby B en later Dolby C en Mega Bass. Ze werden steeds dunner en later ook van aluminium gemaakt.Echt super gaaf, en iedereen wilde die hebben. Die gekte was vergelijkbaar met de eerste iPhones! Bovenstaande Walkman heb ik gehad, echt een topmodel, hij ging vanzelf van A naar B, auto reverse!

gadgets discman

Van Walkman naar Discman

De casette werd langzaam aan vervangen door de CD. En toen ook die ingeburgerd was moest die natuurlijk ook mee op pad. De Discman was geboren, wat en geniale uitvinding van Sony. Enige nadeel was dat het geluid vaal oversloeg, omdat de laser bewoog tijdens het lopen. Daar hebben ze later nog wel wat op gevonden, maar het bleef een kwetsbaar punt. Naast de normale Discman kwam Sony later ook met een speciale discman voor in de auto, de Car Discman:

gadgets car discman

Deze was beter bestand tegen schokken. Mijn vader had deze gekocht en we hebben deze veel gebruikt tijdens de autovakanties naar Frankrijk. Hij was wel veel dikker dan de normale Discman, maar het geluid sloeg minder snel over.

gadgets gameboy

Games in je hand

Met de Gameboy van Nintendo is de revolutie van portable gaming gestart. Echt ieder kind had er zo eentje. De eerste uitvoeringen waren in het grijs, maar later kwam hier de gele bij. Nee, Apple was niet de eerste die zo met kleuren speelde. Er gingen 4 penlite batterijen en de gamecassette deed je er aan de achterkant van boven in. Man, urenlang heb ik zitten gamen, heerlijk. Zonder deze gameboy was er nooit een PSP geweest!

gadgets buzzer

Buzz me maar!

De exacte volgorde weet ik niet meer, had ik nou eerst een buzzer en toen een mobiele telefoon of andersom, maar deze buzzer van PTT Telecom mocht gewoon niet in het overzicht ontbreken. Zelf Google is niet scheutig met afbeeldingen van deze revolutie in telecom, maar toch heb ik er eentje gevonden. Ik had een blauwe. Ik weet nog goed dat het altijd spannend was om er achter te komen van je nou een bericht had ontvangen. Meestal waren het vriendjes die van huis belden of meisjes die een afspraak met me wilden.

motorola cd930

Mijn eerste mobiele telefoon: Motorola

Mijn eerste mobieltje was bovenstaande Motorola. Dit is de Motorola CD 930. Ik kreeg deze bij een Vodafone abonnement die ik afsloot bij een Belcompany-achtige zaak in Haarlem. Samen met mijn beste vriend Alex gingen we die dag een mobieltje scoren. Hij kwam thuis met een Nokia en ik dus met deze rete zware Motorola. Later bleek dit de eerste en enige keer te zijn dat ik een Motorola zou bezitten.

gadgets sony sports walkman

De ultieme outdoor Walkman

De Walkman evolueerde ook maar door. Had je net veel guldens uitgegeven aan een platte van aluminium, kwam Sony ineens met een grote plastic kast die tegen water kon en bedoeld was om mee te sporten. Nou, de iPod van tegenwoordig voldoet meer aan dat laatste, maar voor die tijd was de de Sports Walkman een revolutie. Ik heb deze maar kort gehad, omdat het uiteindelijk toch niet helemaal mijn ding bleek.

gadgets nokia 6210

Van Motorola naar Nokia

Eigenlijk zat hier nog een Ericsson tussen, maar die kon ik nergens vinden. Maar goed, deze klassieker van Nokia, het Nokia dat tegenwoordig is weggeblazen door Apple en Samsung, dat Nokia had deze 6210 gemaakt voor de zakelijk markt. Ik heb mijn exemplaar van mijn vader overgenomen. Het slanke design, de wat ruwe body en de antenne-vrije behuizing maakte het een absolute must have. Ik maakte er dan ook echt wel de blits mee. Deze Nokia 6210 kan wat mij betreft nog jaren mee!

gadgets transformer horloge

Het Transformer horloge

Via mijn vriend Marco werd ik nog gewezen op deze. Het enige echte Transformer horloge. En ja, ik kon het me nog goed herinneren. Wat hebben we hier een lol mee gehad. Transformers was in die tijd echt super populair. Optimus Prime was de Justin Bieber van die tijd! De kwaliteit van de horloges was niet echt goed, maar man hebben we een lol gehad met die Transformer horloges!

gadgets ericsson t28s

De mooiste flip phone ooit

O wat was ik kwaad. Zo kwaad was ik! Het was een normale werkdag op Schiphol. Ik werkte bij China Airlines en de vlucht naar Bangkok was vertrokken. We gingen met het team terug naar kantoor. Ik ging zitten en zocht mijn Ericsson T28s. Shit, waar is mijn telefoon? Nee toch?! Ja dus! Hij was weg. De station manager was vergeten de deur van het kantoor op slot te doen, en helaas was daar gretig gebruik van gemaakt. Anderen waren ook spullen kwijt. Wat was het een juweeltje, ik durf te zeggen dat die mooier was dan de iPhone ooit zal zijn. Zo worden ze helaas niet meer gemaakt!


gadgets iphone 2g

En toen was er Apple

En werd elk ander merk waardeloos… Haha. Nou met de introductie van de iPhone heeft Apple de wereld veranderd. En de nieuwe modellen daarna hebben ons gedrag en onze behoeftes veranderd. Niet dat we dan wilden en nodig vonden, maar Apple wilde het zo. Kijk maar eens naar deze video, in 1999 vonden we een mobiele telefoon niet nodig. Om redenen die we ons nu echt niet meer kunnen voorstellen.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=K8ycZ8Zo22s’]

De introductie van de iPhone werd met groot enthousiasme ontvangen. Destijds was Apple nog een merk dat alleen nerds of rijke mensen wilden bezitten. Tegenwoordig is dat wel anders. Apple is mainstream geworden.

De ontwikkeling van de iPhone 3, 3GS en 4 maakten van Apple de mondiale smartphone leider. Maar met de komst van de 4S en de iPhone 5 konden ze die positie niet verstevigen. Ik ben al jaren een Apple en iPhone fan en eigenaar van een iPhone 5, maar ik moet eerlijk zeggen dat het best kan dat mijn volgende smartphone een Samsung wordt…

gadgets apple ibook

De laptop generation

Mijn laatste PC was een Compaq Presario. Die had ik met mijn krantenwijken bij elkaar verdiend. Vele uren heb ik NBA en Test Drive gespeeld en de VGA monitor toverde de mooiste beelden naar voren. Maar al snel maakte ik de overstap naar de ibook van Apple. Het werd een blauwe. Prachtig vond ik dat, ik, een Apple!

gadgets macbook pro

De blauwe ibook kon al snel niet meer waar ik hem voor nodig had en uitbreiden was niet echt mijn ding, nog steeds niet. Ik heb die voor 200 euro verkocht en vervolgens in Amerika, tijdens een reis voor mijn werk, in Las Vegas een Macbook Pro gekocht. Uiteraard cool dat ik het daar kon kopen (want de mijne had geen euro-tekentje op het toetsenbord!) en uiteindelijk heeft die aardig wat jaartjes z’n best gedaan. Ik ben nog steeds een tevreden gebruiker van de Macbook Pro en ben ger benieuwd naar de nieuwe modellen.

gadgets kodak z8i camera

Van SD naar HD foto’s en videos

Ik heb een aantal fotocamera’s gehad, veelal van mijn vader gekregen. Zelf heb ik een Canon EOS300D gekocht. Voor vakantie was die prima, maar voor de snelle foto momentjes vond ik die minder geschikt. Via ibood zag ik een mooie aanbieding voor de Kodak Zi8 HD camera. Lekker handzaam en HD kwaliteit in foto en video. De kwaliteit was top, en de handzaamheid ook. Alleen jammer er zo’n mega grote adaptor bij zat. En ook jammer, je kon er alleen foto’s en video’s mee maken. De camera’s van de smartphones werden ook steeds beter en werd het het steeds minder noodzakelijk om met deze Kodak Zi8 rond te lopen. Jammer!

De revolutie gaat verder: iPhone 5S

Sinds ik ben aangehaakt op de iPhone heb ik nog geen versie gemist. Inmiddels hoef je mij niet te vertellen dat die misschien minder is dan een ander merk, maar het gaat er mij vooral omdat het een iPhone is, op die manier werkt. Ik weet wat ik kan verwachten en dat altijd in een prachtig design. Dus de laatste aanwinst die op deze lijst kan, de iPhone 5S.

apple iphone 5s lars sang mo boom gadgets blog

Dit lijstje is nog niet compleet dus als ik er meer kan bedenken zal ik die zeker toevoegen. Welke gadgets heb jij in de loop der jaren gehad? Aan welke bewaar jij speciale herinneringen? 

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.