Home / Reizen en vrije tijd / Schoonheid Filipijnen als vakantieland onderbelicht

Schoonheid Filipijnen als vakantieland onderbelicht

Al jaren is de Filipijnen in het nieuws. Mooi zou je denken, aandacht en nieuwsberichten. Zo ook over Thailand, Maleisië en Indonesië. Maar hoe tegengesteld is de berichtgeving over de Filipijnen in de Nederlandse media. Terreur, ontvoeringen, overstromingen, martelingen, noem maar op. Ik geef 15 minuten van mijn tijd om jullie te laten zien wat voor een prachtig vakantieland is en waarom je hier zeker een keer naar toe moet.

Vakantie Filipijnen

De bevolking

De Filipijnse bevolking is van nature open, hulpverlenend en vriendelijk. Ze zijn positief ingesteld en familie is en groot bezit. Dit merk je als toerist doordat ze je altijd zullen helpen, zonder eigen belang. Er is in tegenstelling tot landen als China en Korea weinig verschil tussen de man en de vrouw, iedereen is gelijkwaardig. Hierdoor kunnen ook vrouwen zich vrij bewegen.

De taal

Taal hoeft voor de gemiddelde toerist geen belemmering te zijn om niet naar de Filipijnen af te reizen. Men spreekt er namelijk naast hun moedertaal Tagalog voornamelijk Engels. Daarnaast spreekt het overgrote deel van de bevolking ook nog Spaans. Het Engels en Spaans zijn een erfenis van de vroegere bezetters Amerika en Spanje. Dus de weg vragen, boodschappen doen, naar de dokter moeten en een boottochtje boeken is geen probleem.

Vakantie Filipijnen

Medische zorg

Als je ergens snel aan de beurt bent dan in het wel in de Filipijnen! Wachtlijsten kennen ze niet. En ook toeristen worden vrijwel direct geholpen met alle soorten klachten. De medische zorg is over het algemeen van hoge kwaliteit, voornamelijk in de grote steden. En ook hier is het handig dat iedereen Engels spreekt. Voor toeristen geldt dat je de zorg direct contant of met creditcard betaald en deze kosten dan laten op je reisverzekering kunt declareren. Zorg dan ook altijd, maar dat geldt voor elke verre reis, voor een uitgebreide dekking voor medische kosten. behandelingen die in Nederland honderden of wel duizenden euro’s kosten, kosten daar slechts een fractie van die bedragen. Zo ken ik verhalen van toeristen die er hun ogen hebben laten laseren en ontharingsbehandelingen hebben ondergaan.

Betalen

Hoewel de creditcard een breed geaccepteerd betaalmiddel is kan je met contant geld echt over terecht. De lokale munt is de peso. Voor € 1 ontvang je ongeveer PHP 60 pesos. Als u een creditcard van Visa, American Express of MasterCard heeft, en wat contant geld op zak heeft, dan weet u zeker dat u nooit betaalproblemen zult hebben.

Maar het belangrijkste: Een heerlijk vakantieland!

Wat je allemaal wel kunt doen, het is niet te bevatten. Ik zie het als een mix van de vele prachtige eilanden, bergen en rijstvelden van Indonesië, de prachtige stranden van Thailand, het tropische klimaat van Maleisië en de rijke historie zoals vele Zuidoost Aziatische landen maken het must-visit vakantieland. Het is er altijd warmer dan 30 graden, soms wel wat aan de vochtige kant, maar nooit zul je maar dragen dan shorts of een rokje. De zon zorgt voor een prachtige tint op je huid en het tropische fruit uit omgeving is niet te versmaden! Visit the Philippines!

Vakantie FilipijnenHotels en resorts

Er is een brede keus aan accommodaties in de range van hotel, appartementen, resorts tot simpele cabins. Je vindt er super de luxe, maar ook heerlijk budget. Een standaard hoteletje op Cebu, Mindoro of Batangas kost je slechts enkele tientjes en meestal nog met ontbijt ook. Deluxe kamers kosten gemiddeld € 75 – € 150 per nacht, maar dan heb je ook wat. Wat vindt je bijvoorbeeld van het Boracay Regency op basis van vol pension? Of het Amorita Resort op Bohol?

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.