Home / Blog / 5 redenen waarom jij bij gaat airbnb boeken

5 redenen waarom jij bij gaat airbnb boeken

De traditionele reisbranche wordt de laatste jaren overspoeld door tech startups. Een partij die inmiddels niet meer is weg te denken is het van origine Nederlandsche Booking.com. Zij hebben voor een ware revolutie gezorgd in hotel-land en kunnen inmiddels leunen op de grootste hotel database ter wereld. De Amerikaanse startup Airbnb is aan een soortgelijk succesverhaal bezig.

Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur van privé-accommodaties. De website omvat meer dan 300.000 privé-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden. Vanaf de oprichting in november 2008 tot juni 2012 werden 10 miljoen overnachtingen verhandeld op Airbnb.com. Airbnb werd opgericht in november 2008 door Brian Chesky, Joe Gebbia en Nathan Blecharczyk in San Francisco.

Inmiddels heb ik een aantal keren een appartement bij Airbnb geboekt, zoals in Miami, en ik ben echt helemaal fan. Waarom? Lees hier mijn 5 redenen waarom je jouw volgende vakantie bij Airbnb boekt:

Reden 1. Volop inspiratie

Zelfs al heb je geen idee waar je volgende vakantie of weekendjeweg naar toe gaat dan zal volledig geïnspireerd worden door Airbnb. De homepage is een groot gevuld scherm van prachtige sfeervolle foto’s van de accommodaties. Door het smakelijke en slim gebruik van kleuren in bijvoorbeeld buttons is de homepage een heerlijk kleurpallet geworden. Als je een accommodatie hebt geselecteerd kan je detailfoto’s bekijken. Dit zijn veelal professionele foto’s die en goed beeld geven van de accommodatie. Al boek je niets, inspiratie zat!

Je vindt er ook informatie over steden en buurten. Zo kan je eerst inspiratie op doen over de stad en de buurt waar je wilt gaan zitten. Want ja, wie weet er van te voren nu precies wat de goede buurten zijn in Londen, Tokyo, Los Angeles en Parijs? Ik gebruik het erg vaak. Zo kan ik me eerst inlezen in de omgeving, alvorens ik een accommodatie ga zoeken. Vaak blijkt juist dat ik die perfecte accommodatie juist sneller vind door eerst de juiste buurt te vinden.

Reden 2. 24/7 support

Als je een leuke accommodatie hebt gevonden maar je nog niet wat extra informatie wilt kan je via de site in contact komen met de eigenaar. Ook kan je via e-mail of twitter vragen stellen aan Airbnb. Zodra je geboekt hebt staan er meer hulp mogelijkheden tot je beschikking omdat je dan meer informatie over de eigenaar krijgt zoals hun Facebook en Twitter accounts. Met de Concierge Service van Airbnb staan ze 24/7 voor je klaar voor en tijdens je verblijf voor vragen over bijvoorbeeld de beste restaurants, openbaar vervoer, taxi reserveren of het dichtstbijzijnde PIN-automaat. Echt super handig en helemaal gratis.

Reden 3. Multi device

Naast www heeft Airbnb ook een gratis Apps beschikbaar voor iPhone en Android. De iPhone app biedt een soortgelijke ervaring als de website en je kunt er makkelijk door navigeren. Je kunt lijstjes samenstellen die je later op de website weer kunt zien. Web en Mobile syncen dus je kunt je ervaring op meerdere platformen voortzetten. In de app kan je ook boeken, wat erg gemakkelijk gaat. Tevens is er een koppeling met Passbook zodat je al je locatie, reserverings- en contactinformatie altijd bij je hebt. Super handig!

Airbnb Passbook
Alle informatie van je Airbnb boeking altijd bij je met Passbook.

Reden 4. Makkelijk boeken

Een reis op internet boeken is geen makkie. Van veel mensen hoor ik horrorverhalen over vergelijken bij tientallen websites, niet verder kunnen, foutmeldingen, lange formulieren en onduidelijke betaalopties. Zelfs als ervaren vakantieboeker op internet heb ook ik er best moeite mee. Maar niet bij Airbnb. Zowel hun website als de app bieden een simpele boekingsdialoog met grote invulvelden en duidelijke beschrijvingen. De witte achtergrond toont enkele gekleurde items daar waar het nodig is, zoals ‘verder’ buttons. Betalen doen je met je creditcard in de boekingsdialoog, daar waar andeer sites je naar een nieuw venster sturen van de betaaldienst, wat zorgt voor een onverstoorde ervaring. En in slechts een paar clicks heb je geboekt.

Reden 5. Het is sociaal

De absolute USP van Airbnb vind ik het sociale. Zo kan je dus via social media met de eigenaar en Airbnb in contact komen. Als je geboekt hebt zie je verwijzingen naar de Facebook, Twitter en Linkedin pagina’s van de eigenaar. Ook zijn telefoonnummers en e-mailadressen (meestal) zichtbaar. Je ziet duidelijk de naam en een foto van de eigenaar, die ook nog eens een persoonlijk verhaal vertelt. Ook op Airbnb kan jij een review over de eigenaar achterlaten. Maar de eigenaar kan dat ook over jou :-). Zo weten toekomstige verhuurders ook beter welke vis ze in de kuip hebben. De reviews van de eigenaar zijn onderverdeeld in reviews van hun vrienden en van overige gasten. Dit maakt het voor nieuwe gasten erg transparant omdat je hiermee de altijd top reviews van vrienden apart kunt lezen.

En nu verder

Ik vind Airbnb een fantastisch initiatief en hopelijk gaan ze het platform nog flink doorontwikkelingen, ben erg benieuwd naar nieuwe features. Zelf denk ik aan video, foto’s gemaakt door gasten, lokale aanbiedingen in de app voor bijv. tours en sights en meer integratie met social media op je smartphone. Ben benieuwd!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

6 comments

  1. Geachte heer Boom, beste Lars

    Hierbij wil ik vragen of u geïnteresseerd bent om via ons, De Nederlandse Perslijst, relevante persberichten te ontvangen voor uw blog larsboom.com. De Perslijst is een online database (www.deperslijst.com) waarin de contactgegevens van duizenden journalisten, bloggers, freelancers etc. in Nederland en België worden bijgehouden. Bij ieder contact staan ook de onderwerpen waarover hij/zij persinformatie wil ontvangen. De Perslijst voldoet aan alle eisen die de OPTA stelt aan een persdatabase, is kostenloos en vrijblijvend en heeft enkele honderden bedrijven, instellingen en overheden als klant.

    Als u interesse hebt om in De Perslijst te staan kunt u contact met mij opnemen via anne@deperslijst.com of 020 672 2875. Dan kunnen we de contactgegevens bespreken waarmee u in De Perslijst komt te staan en uit welke rubrieken u persberichten wilt ontvangen.

    Met vriendelijke groet, Anne Nieuwenhuijs| De Nederlandse Perslijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.