Home / Blog / Uber app: Je voor een habbekrats in een limo laten vervoeren
Social taxi app Uber
Social taxi app Uber

Uber app: Je voor een habbekrats in een limo laten vervoeren

Deze week zit in Berlijn. Met een groepjes bloggers van travelblog travelnext.nl laten we ons tijdens de PhocusWright sessies van de ITB bijpraten over de online, mobile en social toekomst van Travel. Omdat ik al veel over de taxi app Uber had gehoord ging ik deze nu zelf eens uitproberen. Het moest namelijk helemaal Da Bomb zijn!

De Uber App

Het begint met app. Die moet je op je smartphone hebben. Als je de app start zie je direct je huidige locatie. Ook zie je, soms moet je wat uitzoomen, direct waar de beschikbare taxi’s zich bevinden. Je selecteert een taxi en hebt deze direct besteld. Je kunt binnen 5 minuten kosteloos annuleren. Hierna kan je in de app je taxi live volgen. Je ziet op de kaart waar de taxi is en hoeveel minuten het duurt voordat die bij je is. Ook zie het merk en type auto en het kenteken.

Social taxi app uber wheres the taxi
Volg je Uber taxi op de kaart in de app. Ook zie je meteen het kenteken van de limo taxi en een foto van de chauffeur.

De Uber taxi

En dan natuurlijk waar het allemaal om gaat, de taxi! Het unieke aan dit Uber concept is dat ze limo taxi’s betaalbaar maken. Mijn limo taxi is een Volkswagen Phaeton. Hoewel niet mijn merk is de limo taxi helemaal top. Super de luxe, erg comfortabel en nog mooier, op tijd. Nadat ik de limo taxi van Uber besteld had werd ik gebeld om te vragen waar ik precies op de luchthaven stond. Top!

Mijn Uber limo taxi, een Volkwagen Phaeton,
Mijn Uber limo taxi in Berlijn, een Volkwagen Phaeton.

De Uber Chauffeur

In de app van Uber zie je dus al direct wie je chauffeur is. En ik moet zeggen, de foto leek sprekend. De chauffeurs was keurig in park gekleed, deed de deur voor mij open, deed de bagage in de kofferbak en opende de deur weer bij aankomst op de bestemming. Toen hij aan kwam rijden op het vliegveld herkende hij mij ook. Dit komt doordat je in de app een profiel aanmaakt inclusief foto. Dus ook voor de chauffeur is dit handig.

De Uber kosten

Ik betaalde nog geen 30 euro voor een ritje in de limo taxi van Uber van het vliegveld Tegel (TXL) naar een wijk vlakbij het congrescentrum. De rit duurde ca. 15-20 minuten. Vanwege een actie rondom de ITB kreeg ik ook nog 50% korting. Op de site van Uber staan van een aantal routes, per stad de vaste tarieven dus je weet van te voren waar je aan toe bent. Dus voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Later kreeg ik ook via e-mail een keurige e-mail met het kosten en rit overzicht, erg netjes.

social taxi app uber finished driving
Zodra je bent aangekomen krijg je de totaalprijs te zien en kan je direct een review achterlaten. Ook kan je vrienden via Twitter en Facebook een code van 10 euro korting sturen.

Is dan echt alles Uber aan Uber?

Wat mij betreft is deze eerste Uber ervaring er eentje om nooit te vergeten! Het feit dat het betaalbaar is geworden om je met een limo taxi te verplaatsen is echt fantastisch. De app, de chauffeur, de prijs, de service, maar vooral de transparantie, de fun factor en het social. Wat een geweldig concept is dit!

Probeer Uber nu zelf

Voor mijn bezoekers heb ik een kortingscode van 10 euro waarmee je goedkoop Uber kunt proberen. Er zijn diverse steden in de wereld waar je Uber kunt gebruiken, ook Amsterdam! Dus probeer het eens bij een avondje stappen. Have fun!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.