Home / Blog / Zo gebruikt men Social Media in China 2013

Zo gebruikt men Social Media in China 2013

China is een land waar TECH nog veel winst kan boeken. Zowel qua producten als social media. Onderstaande infographic toont het huidige gebruik van social media in China met enkele statistieken en trends voor 2013.

De dekkingsgraad van social media in China wordt geschat op bijna 600 miljoen gebruikers. Dit betekent dat meer dan 40% van de Chinezen gebruik maken van social media. Opvallend is dat de meest gebruikt social networks niet of nauwelijks bekend zijn in Europa of de VS.

Meer mannen dan vrouwen gebruiken social media. En bijna 1/3 van alle gebruikers zit in de leeftijdscategorie 26-30 jaar. Opvallend vind ik dat de 40-plussers niet de kleinste leeftijdscategorie zijn. Die vindt je tussen 36-40 jaar. Zijn goed voor 12% van de gebruikers.

Met ruim 45 minuten per dag aan social media activiteit zijn het flinke gebruikers. Dit lijkt mij logisch gezien het feit dat ze veel moeten reizen om naar het werk te komen en doordat Chinezen publiek erg op zichzelf zijn. De smartphone is een prachtig middel om je van de wereld af te zonderen.

Infographic over Social Media gebruik in China 2013
Infographic over Social Media gebruik in China 2013

Originele bron(nen) staan in de infographic vermeld

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.