Home / Blog / Reiswerk Studentencongres 2013 van start met kickoff op Schiphol #rsc13

Reiswerk Studentencongres 2013 van start met kickoff op Schiphol #rsc13

reiswerk studenten congres 2013 kickoff rian verkooijen

Ook in 2013 organiseert Reiswerk weer het RSC. Het Reiswerk Studentencongres werd in 2012 voor het eerst georganiseerd en vanwege het grote succes vind dit jaar de 2e editie plaats. Op 24 mei vertrekken de vijftig beste studenten van NHTV, Stenden, InHolland, Tio en Saxion naar Antalya. Diverse reisbranchetoppers, waaronder ik ;-), zullen de studenten tijdens dit vierdaagse congres laten kennis maken met de carrièremogelijkheden in de reisbranche. Het is voor de studenten een unieke kans om met professionals uit de reisbranche in contact te komen en met ze aan de slag te gaan.

reiswerk studenten congres 2013 kickoff excellente studenten toerisme

In een zeer gevuld vierdaags programma krijgen zij lezingen, moeten ze een aantal opdrachten volbrengen en is er een heuse college tour. Dit jaar met Steven van der Heijden, CEO van TUI Nederland. Deze groep excellente studenten zijn hand picked en zullen in deze 4 dagen kunnen laten zien van welk hout zij gesneden zijn. En wie weet vinden ze er wel direct een baan!

Ik ben gevraagd om een lezing te houden. Tevens fungeer ik als coach voor een van de teams. Als coach zal ik ze begeleiden tijdens de opdrachten met als doel deze zo goed als mogelijk uit te voeren. En niet voor niets. Tijdens het congres spelen de studenten de Reiswerkgame. Levensechte situaties uit de dagelijkse praktijk worden nagespeeld, waarbij de studenten voor dilemmas worden gesteld. Bijvoorbeeld of ze hun reizigers uit een onrustig gebied moeten repatriëren of niet. Ze worden daarbij beoordeeld op de competenties die nodig zijn voor het werken in de reisbranche. De winnaar mag zich Reiswerk Talent van het Jaar noemen.

Om in aanmerking te komen voor deelname moesten studenten een pitch houden. Hier zijn vele leuke creatieve versies uit voort gekomen. Anderen waren prima functioneel en did the job. Zie hier de pitch van een van mijn teamleden, Ellen Vorsselman:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=FDrkKL1Oh0U’]

 

reiswerk studenten congres 2013 kickoff ebeline duikhuis schiphol
Het team van Ebeline Dijkhuis van Schiphol in actie en aan de slag met opdracht 1.

 

Communicatie voor, tijdens en na het congres geschied via reiswerk.nl, Twitter, Facebook, en een speciaal hiervoor gestarte groep op Linkedin. Als social media fan zal ik vooral sturen om het gebruik van social media. Het resultaat toont zich nu al, velen zijn actief geworden op social media. Chapeau! Zelf heb ik nog een Instagram stream op mijn blog gemaakt, eens kijken of dat gaat werken.

TUI Nederland is uitvoerder en medesponsor van het Studentencongres 2013. Ook Schiphol, Python en SunnyCars zijn sponsor van het congres. Het logistieke deel van het programma wordt medegeorganiseerd door leerbedrijf Newways van NHTV.

reiswerk studenten congres 2013 kickoff lars sang mo boom anwb
Ook mijn team ging voortvarend aan de slag met de eerste opdracht. Ik heb alle vertrouwen in het resultaat!

 

Ik kijk erg uit naar de komende 4 dagen en heb veel vertrouwen in mijn team. Natuurlijk is Turkije een prachtige plek voor een dergelijk event, dus hopelijk gaan we nog wat van het land zien! En uiteraard zal ik verslag dan via mijn blog.

Foto’s: Klaas-Jan van Woerkom / TravMagazine

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

8 comments

  1. Leuke blog over het reiswerk congress. Vaak lees je deze verhalen en zou je dat ook leuk hebben gevonden. Een geweldige kans om ook daadwerkelijk mee te mogen

  2. Thanks Lars, leuke blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.