Home / Blog / Videos uit mijn lezing tijdens Reiswerk Studenten Congres 2013 #rsc13

Videos uit mijn lezing tijdens Reiswerk Studenten Congres 2013 #rsc13

Tijdens het Reiswerk Studenten Congres 2013 in Belek, Turkije heb ik een lezing gehouden over online marketing en in het bijzonder over de technologische ontwikkelingen die er gaan zijn in de wereld. Veel van die technologieën zijn in mijn ogen prima toepasbaar in de reisbranche of moeten in elk geval op de voet gevolgd worden.

De wereld verandert. Snel!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=0u0RQk2Z1-o’]

Als je de student van tegenwoordig vraagt wat die vind van Google Glass, zelfrijdende auto’s en connected homes dan hoor je vaak dat ze het nutteloos vinden, dat ze niet snappen waar dat handig voor kan zijn. Ik snap die gedachte. Het is dan mijn doel om ze te overtuigen dat ze zich in elk geval moeten openstellen voor dit soort technologiën. Dat gaat vrij makkelijk door ze bovenstaande video te laten zien.

SoLoMo

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Md8iAatlqhY’]

Na een oproep op een speciaal voor dit congres opgerichte Linkedin groep kreeg ik van diverse studenten input voor dit topic, SoLoMo. Van Janice Klanderman ontving ik bovenstaande video. Ze schoot hiermee direct in de roos. Want dit is een prachtig voorbeeld van het toepassen van SoLoMo. Men heeft de mobiel in de hand, men is op een leuke locatie en men wil dit graag delen via social! Bedankt voor de tip Janice!

Anytime, anyplace, anywhere

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=qJkt8uqcWro’]

We willen geen gedoe hebben voor, tijdens en na de vakantie. Bij thuiskomst tref je een lege koelkast aan en in veel gevallen heb je bij thuiskomst niet echt veel zin om direct boodschappen te doen. Hoe handig is het dan dat je bijvoorbeeld bij aankomst op het vliegveld of vlak voor vertrek alvast je booschappen kunt scannen, zodat die even later thuis worden bezorgd? We kennen al het voorbeeld van Tesco in Zuid Korea, maar onderstaande video laat zien dat ze dit concept aan het uitbreiden zijn. Van de metro gaan ze naar vliegvelden. Als sponsor van Reiswerk Studenten Congres 2013 is dit natuurlijk een tip die Schiphol niet aan zich voorbij kan laten gaan, haha.

Het is maar een taxi. Of niet?

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=TqtiLYFoafw’]

Je mag het eigenlijk geen taxi noemen, maar in principe komt het daar wel op neer. Uber is de dienst waarbij je mobiel een privé chauffeur kunt boeken. En ja, dat is net als een taxi een meneer die je van A naar B brengt, maar dan anders. Uber geeft de klant een unieke exclusieve en luxe ervaring van begin tot eind. Bij het gebruik van de app, de vloot van enkele zwarte limo’s, het makkelijk met creditcard (en binnenkort ook met Google Wallet) kunnen betalen, de chauffeur die je bij je naam noemt en de deur openhoudt en in de limo zijn water, sap en snoepjes aanwezig. Zelf vind ik vooral belangrijk dat je op een comfortabele manier op je bestemming komt in plaats van de normale taxi die overal doorheen sjeest en hard remt en optrekt waardoor ik bijna wagenziek uit de auto stap. Zij laten zien hoe met added value en focus met een bestaande product toch onderscheidend en succesvol kunt zijn.

Wat je niet op school leert

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=nKIu9yen5nc’]

De wereld draait steeds meer om technologie. Nu al maken kids slimme apps en succesvolle worden voor miljoenen door grote bedrijven overgenomen. Je kunt dan al voor je twintigste miljonair zijn. Waarom leer je op de meeste scholen dan nog steeds niet te programmeren? Waarom is dat enkel mogelijk op technische scholen? Dit zou onderdeel moeten worden van elke opleiding en in min of meerdere mate in elk vakkenpakket moeten zitten. Bedrijven hebben steeds meer en betere programmeurs nodig. Ik ga binnenkort beginnen met een cursus, maar zal zeker ook mijn kids hierin stimuleren. De wereld ligt aan hun voeten :-).

De wereld in 2020

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=vxPn4Eo0PRk’]

Het is natuurlijk te voorspellen maar in de richting van Microsoft in deze video spreekt mij wel aan. We gebruiken geen vaste schermen meer, apparaten worden nog meer draagbaar, besturing door touch en movement zijn standaard en continue connected met, zoals we dat nu nog noemen, internet. Boeiend, ik wil heel graag 2020 meemaken, wat voor een prachtig jaar zal dat zijn zeg!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.