Home / Consumenten / Reviews / Review over Libanees restaurant Arabesque in Hoofddorp

Review over Libanees restaurant Arabesque in Hoofddorp

De competitie is weer afgelopen, ons teams is 3e geworden, en dat wilden we vieren met een etentje. Maar ja, waar ga je heen met zoveel man? Zoveel mensen, zoveel wensen. Japans, bistro, Spaans en Grieks, het is allemaal genoemd. Totdat eentje Libanees zei. Je hoort het ons nog verbaasd zeggen, “Libanees?”. Hij zei serieus, Libanees. En zo gebeurde  het dat het 1e zondag team van TC Arnolduspark bij Libanees restaurant Arabesque in Hoofddorp arriveerde.

Ontvangst

Het team kwam binnen druppelen en de gebruikelijke waren weer te laat. Dat mocht de pret niet drukken, want we gingen Libanees eten. We namen een tafel buiten en bestelden wat drinken. Wijn en bier werden genoemd, jammer dat de jongeman niet alle dranken kende en geen drankenkaart bij zich had, dus die moest hij nog even halen. Daarna kwam er een andere meneer (wat later de eigenaar bleek) met het menu aan en legde ons alles piekfijn uit. Top! Ze hadden diverse losse schoteltjes, diverse soorten menu’s en hoofdgerechten. Besluiteloos keerden we ons tot de meneer en vroegen hem om advies. Hij stelde wat voor ons samen wat ons heerlijk in de oren klonk. Dus we wachtten nieuwsgierig op het resultaat. De kou rukte op waardoor wij ons naar binnen verplaatsten.

Interieur

Van buiten naar binnen was een grote overgang. Binnen was het donker met veel donkere en paarse kleuren. Over het interieur niets te klagen, uitstekende banken en stoelen in een modern jasje. Ook het bestek, borden en glazen waren prima in orde. De beperkt aanwezige lampen brachten nog wat licht in de duisternis, laat het eten maar komen.

Achterin het restaurant bevindt zich een lounge ruimte. Hier kan je een drankje drinken en aan de waterpijp. Een leuke toevoeging en handig gedaan, omdat je hierdoor je klanten langer binnen kunt houden en nieuwe klanten kunt aantrekken die later op de avond even willen chillen.

libanees restaurant hoofddorp arabesque 2

Aan de slag

De eigenaar had voor ons een mix van menu Shaam en Mazza Tigris samengesteld. Dit bestond uit een paar salades, koude en warme mazza’s en een aantal vleesgerechten. Alles werd in gangen opgediend en zelfs opgeschept, wat een service! Eigenlijk had ik hier natuurlijk foto’s van de gerechten moeten tonen, maar echt, volledig verbaasd over hoe lekker dit was heb ik geen enkele foto genomen, foei! Maar echt, het was voortreffelijk. Verse ingrediënten en sappig vlees (op 1 kipspies na dan), verrukkelijk. En dan de mazza’s! Gemengde gehakte olijven, gedroogde yoghurt met kruiden, mazza met kipfilet en gedroogde pikante tomaten (een soort tapenade), man, heerlijk was het!

Details

Mijn oog viel op een grote pot op de bar met allemaal witte bolletjes. Ik dacht direct aan een soort mozzarella. Nieuwsgierig als ik altijd ben vroeg ik de eigenaar wat daar in zat, en of ik dat mocht proberen? Het waren bolletjes van yoghurt in olijfolie, die enkele maanden in de post blijven om volledige smaak te krijgen. En ja, ik mocht ze zeker proeven, hij maakte een bordje voor ons allen. Top!

De glazen stonden nooit lang leeg, iets wat tegenwoordig in Nederlandse horeca een zeldzaamheid is. Top! Elke gang werd door de eigenaar uitgeserveerd en opgeschept. Waar vind je dat soort service nou nog?

En last but not least, de bediening was snel en vriendelijk, maakte een praatje en luisterde goed naar onze wensen. We hoefden enkel te zitten, door te geven wat we wilden en het stond kort daarna op tafel. Een avond zonder zorgen dus.

Conclusie

Het eindresultaat van dit etentje was een groep mannen die voldaan en met een zeer gevulde maag vertrokken. En dat voor slechts ca. €25 per persoon + drank. Ik vond dat echt prima geld voor wat we hebben gekregen. Buiten kan het nog wat gezelliger worden aangekleed. Binnen was het wat donker, maar ook daar raakten we aan gewend. Het eten is voor-tref-fe-lijk! De bediening doet wat het moet doen, is vriendelijk, vult glazen als die leeg zijn, en geeft ons het gevoel dat we welkom zijn. Voor Hoofddorp en omgeving is dit absoluut een aanwinst en zeker te prefereren boven de all you can eat concepten van iitoshi, La Cubanita en Shabu Shabu. Ik geef het een 9/10.

Eet smakelijk!

Foto’s: larsboom.com / arabesque-restaurant.nl

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Reisgadgets: altijd een clubsound in je hotelkamer met deze dwerg speaker in je koffer

Iedereen heeft een aantal must haves gadgets die altijd en elke reis mee gaan. Los …

2 comments

  1. Goed stuk dat je schrijft over Arabesque.
    Wij belandden er tijdens de Iens Dinnerdagen en hebben er ook fantastisch gegeten en ik vind het leuk om te lezen dat meer mensen deze mening delen. Wij wonen in Aalsmeer en zijn helemaal blij met dit restaurant in de buurt, betaalbaar, uitstekende kwaliteit, goede entourage en ideaal dat je aan het einde nog kunt loungen met, of zonder shisha (waterpijp) en een kop verse muntthee. De eigenaar is gedreven en een uitstekende gastheer, wij gaan hier zeker vaker eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.