Home / Reizen en vrije tijd / Een creditcard is in Amerika onmisbaar, maar vergeet vooral je cash niet

Een creditcard is in Amerika onmisbaar, maar vergeet vooral je cash niet

In het land van de creditcard, waar elke Amerikaan tenminste een duizend dollar ‘plastic’ rood staat, en waar je op elk hoek van de straat wel een creditcard reader hebt blijkt cash onvermijdbaar. Het contante geld is in veel gevallen, en vooral in veel normale dagelijkse situaties, onmisbaar.

In pretparken

Pretparken in Amerika hebben 2 dingen gemeen; vette attrracties, en veel eetgelegenheden. Je natje en je droogje krijg je echt wel, volop keuze. Meestal niet al te gezond, but who cares. Opvallend is dat je als buitenlandse toerist in heel veel pretparken alleen met cash kunt betalen. Er staan soms, zoals bij Disney World, wel kastjes waar je middels een swipe kunt betalen, maar dat is dan alleen voor Amerikanen. Overigens mag je ook gewoon je eigen ‘bammetjes’ en pakje melk meenemen hoor. Daar doen ze hier niet moeilijk over. Hoeft ook niet, met toegangsprijzen (Disney) van 100 dollar p.p.!

Toll

toll-road

In Amerika zal je zeker van tollwegen gebruik maken als je lange stukken gaat rijden. Dit is voor Amerikanen dagelijkse kost, aangezien zij geen systeem zoals onze wegenbelasting kennen. Als local kan je een pass kopen waarmee je direct betaalt. Dit gebeurd middels een soort NFC techniek. Als toerist heb je zo een pass niet en zul je dus altijd een stapel 1 dollar biljetten en een bakje vol quarters bij je moeten hebben. Zo ben je snel weer op pad.

Afgeprijsde tickets

Je kunt voor elke grote attractie afgeprijsde tickets kopen. Hier zijn talloze shops voor. Dit zijn tickets die meerdere dagen geldig zijn, maar niet volledig gebruikt zijn of tickets die op het laatste moment niet kunnen worden gebruikt. De kortingen lopen op tot wel 70% dus het is zeker de moeite waard. Ik heb dit meegemaakt in o.a. San Francisco, New York City, Orlando, Las Vegas en Seattle en elke keer viel me op dat ik alleen contant kon betalen. Waarom? De marges zijn klein en de verkopers hebben gewoon graag echt geld in handen.

Street food

new york city hot dog stand

Het beste eten vind je hier niet op straat, maar het is zeker goed te doen. En voor het vakantiegevoel moet je het zeker doen. Doe net als locals en eet heerlijke churros, chilli dogs en pretzels op straat. Zorg dan wel dat je contant geld bij je hebt, anders moet je met een lege maag verder. Vraag ook eerst even naar de prijs, zeker als je een heel menu samenstelt. Ik ben een keer flink genaaid in New York City met 2 ‘dogs’, wat drinken en een shashlik voor iets meer dan 30 dollar!

Don’t forget the bell boy

Amerikanen met een dienstverlenend beroep ontvangen net als wij een salaris. Alleen is dat echt een veel lager salaris dan bij ons. Minimum salarissen in een restaurant van 5 dollar per uur is echt niet raar, ongeacht je leeftijd. Het tippen van service, het geven van fooi, is dan ook heel gangbaar hier. Om de hardwerkende Amerikaan te belonen kan je die fooi beter contant geven zodat die direct in z’n zak terecht komt. Potjes die na de dienst onder de medewerkers worden verdeeld kennen ze niet.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.