Home / Blog / Wat een Airbnb ervaring, gaaf appartement in Miami South Beach!

Wat een Airbnb ervaring, gaaf appartement in Miami South Beach!

Tegenwoordig is het redelijk simpel om je vakantie zelf te boeken. Zowel de ouderwetse strandvakantie als ook een complete rondreis, alles kan online. Zo bestond mijn laatste vakantie naar Florida uit allemaal losse onderdelen.

De vliegtickets, villa in Orlando en huurauto waren geboekt bij Travelhome, de cruise bij Cruise Travel en hotels in Cape Canaveral, Fort Myers Beach en Key West direct bij de hotels online. Als tevreden klant van Airbnb.com moest ik ook zeker iets daar boeken, dat werd deze keer een appartement in Miami South Beach.

De ligging van het appartement

Links het Ritz Carlton en rechts het complex waar wij verbleven.

Het appartement ligt aan Lincoln Road, op steenworp afstand van het strand van South Beach. En dan hoef je echt niet ver te gooien ;-). Ik zeg je, een betere ligging krijg je niet voor dit geld! Lincoln Road gaat van Oost naar West Miami Beach. Je vindt hier talloze leuke winkeltjes, juice bars, tattoo shops en beach wear shops, super gezellig om lekker te struinen. Het appartement ligt te midden van vele bezienswaardigheden. De bushalte van de hop-on-hop-off is om de hoek. Ga lekker lunchen in het Ritz Carlton of Loews Miami Beach. Alles is op loopafstand. Ook als je met kleine kinderen gaat (zoals ik) kan je je geen betere ligging wensen. Je rijdt er vanaf Miami Airport naar toe in nog geen half uur.

Het appartement van binnen

Ok, tot zover de ligging, alles top. De lobby is vergelijkbaar met een goed 4 sterren hotel, je wordt zelfs naar de lift gebracht. Alleen geregistreerde gasten mogen naar binnen. Het voelt zeer exclusief aan. Het appartement zag er op het eerste oog fantastisch uit. Na een dag kwamen we wel wat gebreken tegen, deze waren te overzien, en bovendien deed eigenaar Abe veel moeite om het ons naar de zin te maken. De aparte slaapkamer was voor ons, de kinderen sliepen op het uitstekende Ikea uitklapbed in de woonkamer.

Zowel de woonkamer als de slaapkamer hadden een flatscreen TV, die in de woonkamer was zeker 60′! De keuken was simpel, mocht zeker wel gerenoveerd worden. Ook de potten en pannen hadden wat netter gepresenteerd mogen worden. Het gasfornuis deed het niet en de kastjes waren gammel. Abe legde uit dat hij het de komende maanden zou gaan renoveren. Dus als jij hier verblijft zal het hopelijk helemaal top zijn! De muren waren voorzien van spiegels, is dat je veel ziet in Amerikaanse appartementen en op de vloer lagen witten plavuizen. De badkamer was klein, maar prima voor 4 personen. Wat ik altijd fijn vind van Airbnb is dat je in iemands huis terecht komt, en dus eigenlijk altijd een gevulde koelkast krijgt. Zo ook hier, niet echt flink gevuld, maar genoeg spulletjes die je anders voor die paar dagen moet kopen, maar nooit op komen.

Leuke extra’s van dit appartement

Het zwembad bij het appartement.

We hadden ons suf gezocht naar betaalbare accommodaties met zwembad. We kwamen veelal uit bij hotels en enorme villa’s. Maar dit appartement heeft dus ook een geweldig zwembad. Je deelt het met alle bewoners van het complex, maar dat is juist extra gezellig. Van het strand kan je zelfs zo naar het zwembad lopen. Je kunt gratis gebruik maken van prachtige ligbedden met parasols en er is een supervisor aanwezig. Ook heb je toegang tot de fitness, alhoewel ik moet bekennen die niet gebruikt te hebben. Vanuit het appartement heb je uitzicht op het Ritz Carlton Hotel en het strand van South Beach.

Prijs

De kinderen genieten elke dag in het zwembad.

Wij verbleven in dit appartement in Miami South beach in Juli en betaalde ca. 150 euro per nacht. Voor die periode was dat een prima prijs voor wat je kreeg, 4* beachfront hotels kosten zeker 200 euro per nacht, tot wel 500 euro per nacht. Nee, de kans is klein dat je voor deze prijs zoiets prachtigs krijgt. Het kan natuurlijk zijn dat de prijs wat stijgt als de renovatie geweest is. Zelfs dan is het nog de moeite waard denk ik.

Een Miami Beach ervaring to-do or not-to-do

Miami Beach, de Golf van Mexico

Ik ben uiteindelijk een paar uur bezig geweest met het vinden van de ideale accommodatie voor onze verblijf in Miami South Beach. Het uiteindelijke resultaat mocht er absoluut zijn, ik ben fan! Ook van eigenaar Abe, wat een fantastische vent is dat. Eigenlijk klopt alles, en als het appartement straks gerenoveerd is weet ik zeker dat ik er nog een keer wil verblijven! Dit was een geweldige Airbnb ervaring!

Foto’s: Lars Sang Mo Boom

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.