Home / Online Marketing / Prachtige guerilla van Samsung – All eyes on the S4

Prachtige guerilla van Samsung – All eyes on the S4

Het onder de aandacht brengen van een product of functionaliteiten kan heel plat een-op-een, maar veelal komt dat niet over. Mensen willen steeds vaker geprikkeld worden en houden van speelse vormen (gamification). Dit voorbeeld van Samsung is een geweldig voorbeeld van een prachtige guerilla die op een speelse manier de functionaliteit ‘Smart Pause’ van de Samsung Galaxy S4 duidelijk maakt.

Een uur naar de S4 kijken

Dat moesten mensen doen, een uur naar de S4 kijken. Als je dat lukte mocht je de S4 mee naar huis nemen. Als je ook maar heel eventjes ergens anders naar keek was je uitgespeeld. Haha, geniale manier om deze functionaliteit onder de aandacht te brengen.

Hoe werkt Smart Pause op de S4?

Eigenlijk werkt Smart Pause heel simpel. Zodra je tijdens het bekijken van een video je ogen wegdraait stopt de video. Als je dan weer naar de video kijkt speelt die weer verder. De S4 ziet dus waar je naar toe kijkt en als je ogen niet meer op het apparaat gericht zijn zet die de video stil. Op zich best slim, zou iets voor Apple kunnen zijn. Ik denk ook dat het best een nuttige functionaliteit kan zijn.

De video telt al meer dan 10 miljoen views, dus dit is zeker ene geslaagde guerillactie.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Gastcollege NHTV voor ITMC studenten over de stand van zaken in TECHnologie

Al een aantal jaren geef ik gastcollege’s aan enkele hogescholen Toerisme waaronder de NHTV in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.