Home / Blog / De beste reisblogs die je ooit zult lezen, hand picked!

De beste reisblogs die je ooit zult lezen, hand picked!

De vakantieganger van tegenwoordig laat zich steeds meer en vaker inspireren en beïnvloeden door reisblogs. De reisblogs zijn onafhankelijker dan websites van magazines, hebben een lossere schrijfstijl wat fijner leest, en ze gebruiken mooiere beelden en video’s. Ik vind het vooral belangrijk dat ze unieke weetjes en tips hebben en dat op een speelse manier overbrengen. Dit was aanleiding voor mij om een overzicht te maken van de beste reisblogs. Met de hand geselecteerd, elk met haar eigen karakter. Dit overzicht is dynamisch dus als je aanvullingen hebt dan hoor ik die graag!

Theblondeabroad.com

De titel zegt eigenlijk alles al, blonds have more fun, nou deze blondine zeker. Haar reisblog vertelt ons op een komische, verhalende en soms ook sarcastische manier over haar reiservaringen. De stijl is lekker los, beetje California stijl, compleet met mooie foto’s en goed gemaakt video’s. Dit is echt een voorbeeld van kwaliteit van de content. En dat ze ook er ook nog eens ‘fijn’ uitziet maakt het lezen alleen maar een groter feest! Een must read!

Bohemiandreams.nl

Deze taal- & cultuurfreak vertelt over dromen plukken, reizen en lifestyle. Stoppen met nadenken, gewoon gaan! Woonde in Spanje, voorliefde voor alles wat met Spaans, Spanje en Latijns-Amerika heeft te maken en vertrekt in januari voor 3 maanden naar Centraal-Amerika. Verder is ze een fan van whatabouther :), haha. Lekker leesbaar blog, zeker voor mensen die van wit houden.

Skift.com

Een fijn blog met wereldwijd reisnieuws, lekker los geschreven en het blog heeft een lekker eigentijds design. Qua onderwerpen gaat het de volle breedte in, zo raakt men ook een brede doelgroep.Prachtige reisverhalen over de mooiste bestemmingen, nieuws uit de luchtvaart en hotellerie en handige tips voor gadgets onderweg. Een zeer compleet blog, in het Engels, dat ook mobiel prima te lezen is. Ik vind het vooral een fijn blog omdat ze altijd lekker snel het laatste nieuws hebben en dat ook actief verspreiden via social media. Daarnaast versieren ze de posts met mooie grote beelden en video’s.

Sabinedewitte.nl

Sabine is een van de bekendste Nederlandse reisbloggers. Haar gevoel voor luxe, romantiek gecombineerd met haar soepele en soms scherpe manier van schrijven zorgt ervoor dat ze een trouwe fanbase heeft opgebouwd. Ze promoot haar posts via Twitter, Instagram, Facebook en Google+, ach ja, eigenlijk via elk social platform in the world en zorgt altijd voor inspirerende, pakkende beelden. Haar blijde glimlach en gevoel voor style maken haar reisblog compleet.

Travelvalley.nl

Voor mij travelvalley.nl een zeer complete website met een ruime verzameling aan reisnieuws, leuke weetjes onderzoeken. De compleetheid maakt het een blog om niet te missen. Qua stijl mis ik hier het persoonlijk, zowel qua aanspreekvorm als een mening. De manier van schrijven is vooral zenden, met weinig mogelijkheden tot interactie. De leesbaarheid wordt vergroot als de het font wat groter zou zijn en het featured image anders wordt getoond. Wat ze goed doen is veel onderwerpen tonen en hier ook veel posts over plaatsen, dus er is  genoeg content.

Thatwanderlust.com

Terwijl Renate verblijft bij de locals en zo hun culturen ontdekt schrijft ze over haar ervaringen. Als een flash-packer reist ze solo, maar wel vergezeld door veel elektronica om zoveel mogelijk mooie boeiende reisverhalen en media met je te delen. In januari 2014 begint haar 200 dagen Latijns-Amerika avontuur.

Yourfuturepostcard.nl

Met dit digitale ansichtkaartenblog neemt Chantal Visser ons mee in al haar reisontdekkingen. Via aansprekende en laidback thema´s als ´Eyecatchers`, ´Bijzonder´ en ‘Natuur & eco´ kom je direct in het hart van haar blog, en haar passie. Het reisblog ziet er uit als de klassieke ansichtkaart compleet met postzegel en stempel, erg leuk gedaan. De lange lijst aan bestemmingen en haar vriendelijke manier van schrijven waar haar passie vanaf spat, maken dit een aan te bevelen reisblog.

Nomadandvillager.com

Het leven op het platteland van Extremadura zit vol gevaren: ontsnapte krokodillen, aftandse circusdirecteuren en slangen die, eenmaal overreden, je achtervolgen. En als je alles hebt gehad, zijn daar altijd nog die verdomde poedels. Hier lees je reisreportages waar nog om gelachen mag worden. Prachtig design, lekker leesbaar en een uitstekende navigatie waardoor je je soepel kunt voortbewegen. Een aanrader!

Waarbenjij.nu

Het grote succes van waarbenjij.nu zit vooral in het feit dat je hier gratis een blog kunt starten. Het is een community van reizigers die via dit platform hun achterban op de hoogte houden van hun reiservaringen. Veelal zijn het studenten die voor het eerst op wereldreis gaan, anderzijds zijn het diehard bloggers die gebruik blijven maken van dit platform. Het blog heeft veel verhalen, tips en foto’s, alleen vind ik de vormgeving erg old school en ook functionaliteiten mogen opgewaardeerd worden. De inhoud van de verhalen is erg goed, de vorm is erg functioneel geschreven, weinig echte emotie. De de vele banners maken het druk en onoverzichtelijk.

Reisdoc.nl

Een reisblog kan bij niet persoonlijker dan reisdoc.nl van blogger Chantal Schram. Tijdens elke reis zoekt de prachtigste ervaringen op, doch let ze op de centen en probeert ze nooit teveel te betalen. Dus verwacht handige tips voor budget reizen, en onverwachte en weinig populaire bestemmingen als Slovenië, Bulgarije en Luxemburg. Maar ook pareltjes als Jordanië, Indonesië en de Verenigde Staten. In 2013 is ze met haar reisblog zelfs 2e geworden tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Travvies. Een echte aanrader dus!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

21 comments

 1. Ik zie geen tekst hier. Jammer, want was wel benieuwd naar je lijst. Ken je Your Future Postcard al? http://www.yourfuturepostcard.nl

 2. Leuk! Nou, http://www.whatabouther.nl dus natuurlijk ook niet te vergeten. En er zijn er nog zoooveel meer! Er staat trouwens een d teveel bij Sabine de Witte 🙂

 3. Jeetje Lars, zie nu pas dat ik op je website vermeld sta! Wat onwijs leuk!

 4. Zeg nooit (n)ooit. 😉 Maar er zitten zeker hele gave tussen! De meeste kende ik al. Druk brainstormend over mijn eigen reisblog (en hoe ik het wel of niet wil, en de naam vooral!) kom ik er steeds meer tegen. Leuk!

 5. Leuk dat ik nog ergens half genoemd ben door Debby als reisblog, haha! Leuke reisblogs inderdaad 🙂

 6. Leuk stuk Lars! Misschien is ons weblog ook interessant genoeg om te vermelden. Wij beschrijven onze voorbereiding + reis door Canada per camper.

  Zie: http://canadacamperreis.nl/

  Groet, Rogier

 7. Leuke lijst zitten een groot aantal bekende tussen

 8. Mooi lijstje, met aantal bekende reisbloggers! Sinds februari dit jaar zijn wij gestart met http://www.travelinq.nl. Wellicht vindt je het leuk om een kijkje op ons reisplatform te nemen! 🙂

 9. Hele leuke blogs. Ga ik zeker eens doornemen.

 10. Altijd erg leuk om over reizen te lezen, dank voor deze verzameling! Grappig om te zien hoe ieder zijn eigen stijl heeft.
  Voor wie er houdt van verhalen over Bedoeinse flirttechnieken, gegijzeld zijn door Armeense gastvrijheid, de zoektocht naar roodharige meisjes in Ierland en de voor-en nadelen van Argentinië, check http://www.marijeblogt.nl/category/travels/

 11. Leuk artikel Lars, dank je wel.
  Groet Danielle namens Travel Rumors

 12. Mooie compilatie Lars. Kende er al een paar, maar heb ook een aantal ontdekkingen gebookmarked.

 13. Mooie blogs allemaal! Zelf blog ik onder de naam http://www.renskeontdekt.nl. Voornamelijk voor de hippies en VW camper liefhebbers 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.