Home / Gadgets / Reisgadgets: Bewaar je vlucht van KLM nu ook in Passbook

Reisgadgets: Bewaar je vlucht van KLM nu ook in Passbook

Sinds Juni van 2013 biedt ook KLM aan om boardingpassen in Passbook te bewaren. Hierdoor heb je geen papieren boardingpass meer nodig om met KLM te vliegen. Passbook is een app voor de Apple iPhone waarmee je papieren tickets van bijv. concerten, bioscopen en reizen op je smartphone kunt bewaren.

Bij de introductie van Passbook waren er nog geen Nederlandse reisondernemingen die Passbook ondersteunde. Nu dat KLM het heeft omarmt kan je eindelijk zonder papieren boardingpass reizen. Eerder reisde ik met United Airlines en gebruikt ik Passbook. Het verliep toen nog niet feilloos (douane accepteerde het niet en het boarding ging ook niet echt goed), maar inmiddels heeft Schiphol dit nieuwe proces goed geregeld.

Bij de incheckbalie of bagage dropoff waar je je bagagelabel krijgt, kan je de QR code die in Passbook staat goed scannen. De douane accepteert het ook. En bij de gate kan je de QR code scannen om aan boord te mogen gaan. Nog niet alle KLM vluchten bieden deze optie aan, maar KLM streeft er naar om dit op korte termijn gereed te hebben.

Een voorbeeld van een KLM boardingpass in Passbook van mijn vlucht onlangs naar Londen City:

klm passbook apple

Foto etalage: KLM.com

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Microsoft HoloLens gaat verder waar Oculus Rift blijft hangen

De wereld van technologie en disruptie draaide decennia lang om Microsoft. Maar om welke reden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.