Home / Blog / Dit kan je met data doen: Foursquare Timemachine

Dit kan je met data doen: Foursquare Timemachine

Tegenwoordig zijn social media niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van location based services, oftewel, social media die je specifiek op locatie gebruikt. Een van de eerste succesvolle partijen is Foursquare. Met Foursquare geef je middels checkins aan dat je ergens bent. Deze checkins kan je delen via Twitter en Facebook.

Zij hebben eerder dit jaar een site geopend waarin al je checkins op fantastische visuele manier kunt bekijken. Zo kan je middels grafieken en iconen zien waar je het vaakt heb ingecheckt, bij welk categorie locaties en welke soort locaties. Ook zie je jouw frequentie van checkins sinds je gestart bent, per jaar (zie onder).

foursquare-the-next-big-thing-timemachine-lars-sang-mo-boom-1

Je kunt zien op welke locatie je het vaakst heb ingecheckt, maar ook tijdens welk deel van dag (zie onder).

foursquare-the-next-big-thing-timemachine-lars-sang-mo-boom-2

Voor de travellers onder ons is ook te zien in welke staten van Amerika je de dienst hebt gebruikt. Geinig maar weinig zeggend is het inzicht van de grootst afgelegde afstand tussen 2 checkins. Weet je zelf niet meer in welke steden je bent geweest? Foursquare weet het en toont jou de meeste bezochte steden en landen. Althans, waar jij hebt ingecheckt (zie onder).

foursquare-the-next-big-thing-timemachine-lars-sang-mo-boom-3

Als cadeautje krijg je een persoonlijk infographic van al deze date. Deze is prachtig vormgegeven, net als de site zelf. Naast deze functionaliteit kan je ook je checkins terugzien via time machine achtige graphics. Heel gaaf gedaan dit!

Probeer het zelf eens!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.