Home / Blog / Reisgadgets: nooit meer voor overbagage betalen

Reisgadgets: nooit meer voor overbagage betalen

Met pijn en moeite krijg je die koffer dicht. Je hebt alles prachtig van te voren uitgekiend en toch lijkt het wat veel allemaal. Maar ja, je tilt het op, ach dat zal wel goed komen, denk je. Aangekomen op Schiphol sleur je de bagage mee naar de checkin. Ondanks dat je online hebt ingecheckt sta je toch weer in de rij te wachten. Deze keer om je bagage te droppen. En ja, dan gebeurt het, je hebt die prachtige bagagelimiet van 20 kilo overschreden. Of je even wilt bijbetalen. Nu zeg ik je, dit had toch voorkomen kunnen worden? Juist ja, met deze bagageweger.

reisgadget bagageweger 2 lars sang mo boom.jpg

Deze bagageweger van Sinotive Travel Products is een lichtgewicht gadget die je overal mee naar toe kunt nemen. Hij ligt lekker in de hand. De kunststof behuizing voelt stevig en kan tegen een stootje. Hij is wel wat glad, een rubberen coating voor extra comfort zou niet misstaan.

Het gebruik van deze bagageweger is eenvoudig. Je drukt op de knop ‘On’ en het display schiet aan. Een blauwe ‘Hello’ is het begin van je weeg avontuur. Het display is lekker fel en duidelijk. Geef aan of je het gewicht in kilo, gram, lb of oz getoond wilt hebben. Je bagage aan de mobiele weegschaal hangen is eenvoudig. Je trekt je bagage omhoog en pijlsnel geeft het display het gewicht aan. De schaal gaat tot 40 kg, maar dat zal voor reizigers geen probleem zijn.

reisgadget bagageweger 3 lars sang mo boom.jpg

De bagageweger schakelt na 30 seconden inactiviteit vanzelf uit. Dus dat is fijn voor de levensduur van de 2 AAA batterijen. Het meegeleverde instructieboekje is in het Engels, maar duidelijk en bondig zodat je de bagageweger direct kunt gebruiken. Een leuke handigheid is het minuscule ingebouwde meetlint. Zo kan je bijvoorbeeld je handbagage even meten om te zien of die voldoet aan de door de vervoer gestelde afmetingen. Bij controle op Schiphol toonde de weegschaal daar een vrijwel gelijk aantal kilo’s als mijn bagageweger. Dus qua accuraatheid is deze bagageweger goed.

Tijdens je reis zal je vast ook wat kopen. En ja, dan heb je niet zo’n huisweegschaal bij de hand. Dus hoe handig is het dan om deze bagageweger bij je te hebben. Zo weet je meteen of je wat vieze kleren kan achterlaten ;-). En kan je de laatste Bath, Won of Dollars aan leuke dingen gaan besteden.

Dit is een handige reisgadget voor reizigers die tot nu toe altijd wat veel bagage meenemen. Hiermee weten zij van te voren of ze aan de veilige kant zit en je geld dus aan leukere dingen kunt uitgeven. Het is handzaam en door de langgerekte vorm makkelijk in je tas te stoppen. Ik reis in elk geval niet meer zonder.

En verzend je wel eens een pakketje? Dan kom deze bagageweger ook van pas. Zo heb ik de laatste tijd wat pakketjes naar het buitenland gestuurd. Kwam ik er een keer achter dat ik net een paar gram te zwaar was, kon ik meteen het volgende tarief betalen. Nu met deze gadget kan ik van te voren precies zien of ik goed zit.

Gratis bagageweger voor jou

Wil jij ook niet meer betalen voor overbagage? Deel dit bericht en vertel hieronder jouw overbagage-verhaal. De eerste 4 ontvangen een gratis bagageweger van mij.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

10 comments

 1. Haha, wat leuk, Lars! Was er toevallig naar op zoek voor mijn eigen backpacktrip straks dus ik ding graag mee. Mijn eigen overgewicht verhaal… ik heb in Barcelona nadat ik daar een schooljaar had gewoond gewoon heel veel kleren weggegooid en koffers aan m’n ouders meegegeven toen ik terug ging, en uiteindelijk waren ze bij het vliegveld wel begripvol en mocht ik gewoon door haha. Maar bij Ryanair hebben ze dan weer een heel ander pakkie-an: past je bagage niet in het rekje (je mag ook niet zelf laten zien dat het met wat moeite en duwen echt wel past) dan betaal je ter plekke maar 50 euro en gaat je handbagage alsnog het ruim in… Zat ik dan, ik was boos!

 2. Ooh Ryanair ja! Heb ik ook wat mindere ervaringen mee, maar een jaar of 3 geleden met Air New Zealand. Op zich niet heel spannend en heb verder ook niets aan te merken op deze vliegmaatschappij. Ik ging op reis met, ik meen 20 kilo aan bagage, en heb in die 7 maanden tijd zo ontzettend veel souveniertjes en kleding bij gekocht dat ik een nieuwe koffer heb moeten aanschaffen en dus met veeeel te veel bagage dan was toegestaan terug vloog. (Een groot gedeelte heb ik zelfs nog in Amerika achter gelaten en later laten overvliegen wat me echt een fortuin heeft gekost) Ik meen dat ik iets van 60 euro heb moeten bij betalen, maar de precieze aantallen weet ik niet meer. Maar dat had weinig met slechte service of onbegrip te maken. Had ik kunnen weten :p!

  • Hi Niki, tja, je leert het door vallen en opstaan. Ryanair en al die andere low costers rekenen de klant altijd flink na voor bagage. Overigens is bagaga bij KLM ook niet meer in alle gevallen inclusief. Het apparaatje is naar je onderweg!

 3. Wat een handig dingetje! Na twee maanden in Spanje te hebben gewerkt deze zomer, begon ik te vrezen dat mijn bagage niet onder de 20 kilo zou blijven. Wat heb ik toen gedaan? Een pakketje laten opsturen vanuit Spanje naar Nederland.. hartstikke duur!! En wat bleek.. Ik had uiteindelijk maar 15 kilo in m’n koffer. Ik had met gemak 50€ minder kunnen betalen! Tsja.. ik kan blijkbaar niet zo goed inschatten ;).

 4. Een paar jaar geleden remigreerden wij vanuit India terug naar Nederland. Veel van onze spullen waren al verscheept, maar te veel dingen nog niet 🙂 Wij met onze backpacks van 25kg pp, gitaartas volgestouwd met kleding en boeken, en handbagage van ieder 10kg pp op weg naar het vliegveld! In totaal sjouwden we rond de 100 kilo aan spullen mee (terwijl we 30kg mee mochten nemen!) Gelukkig dat mijn hoogzwangere vriendin overal met alle egards behandeld werd en ook onze “handbagage” niet extra werd gecheckt! Mazzeltje 😉

 5. Hoi Lars,

  Hartstikke bedankt voor bagageweger! (Leuk kerstcadeau!)
  Hij is super handig in gebruik (heb ‘m uiteraard meteen uitgeprobeerd).
  Nu weet ik zeker dat ik 16 januari niet met te zware koffers op schiphol kom te staan!

  Fijn feestdagen en al het goeds voor 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.