Home / Blog / 5 super tips voor een low budget cruise ervaring

5 super tips voor een low budget cruise ervaring

In de zomer van 2013 ben ik met het gezin naar Florida op vakantie geweest. Bij het samenstellen van de reis en het bepalen van de route, kwamen we op het idee om een korte, 4 daagse cruise naar de Bahamas te maken. Het was voor mij al weer een tijdje geleden dat ik een cruisevakantie geboekt had. En ik dacht dat het ook leuk voor de kids zou zijn. Maar ja, “zo’n cruise zal wel duur zijn”, dacht mijn vrouw. En dus ik op zoek naar een leuke cruise aanbieding. Wat bleek, cruisen hoeft echt niet duur te zijn, zeker niet met deze tips!

Vergelijk je cruise

Allereerst moet je natuurlijk je cruise boeken. Dan begin je met vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld bij cruisetravel.nl, cruisewinkel.nl en cruisedirect.nl. Ik begin mijn zoektocht altijd met zo specifiek mogelijke info. Dus ik vul altijd in met hoeveel personen, wanneer, welk gebied (of vaarwater) etc. Zo krijg ik resultaten die relevant zijn voor mij. In de resultaten kan je altijd kiezen tussen verschillende dekken en hutten. De binnenhut is de goedkoopste, omdat je geen uitzicht hebt op zee. Hoe lager je zit hoe goedkoper het wordt. Voor mij maakt het deck niet uit, zeker als dat van invloed is op de prijs. Let ook goed op wat er wel en niet inclusief. Denk dan aan maaltijden en drankjes, maar ook belastingen en fooien. Dit kan per cruisemaatschappij verschillend zijn.

Laat de frisdranken staan

Carnival onbeperkt frisdrankEen cruisevakantie betekent gemak, en vooral qua eten en drinken. Tijdens de cruise kan je ontbijten, lunchen en dineren in de daarvoor bedoelde restaurants. Dit zit in principe bij de prijs inbegrepen. Vaak is ook water, koffie en thee inclusief. Ik heb meegemaakt dat limonade (water met limoen) ook inclusief was. Voor al je andere drankjes moet je bijbetalen. Bij Carnival kan je bijvoorbeeld voor $6 (1 augustus 2013) per persoon per dag een soda pack kopen waarmee je ongelimiteerd frisdrank (inclusief souvenir beker) kunt kopen. Dit lijkt handig, maar wees nou eerlijk, dit is natuurlijk vreselijk slecht voor je gezondheid. En van al dat koolzuur moet je de hele dag boeren. Voor alcohol moet je bijna altijd bijbetalen.

De verleidingen zijn groot, sla ze af!

Duty free, modeshows, excursies, casino’s, cocktail van de dag, speelhallen en exclusief dineren. Als je jezelf kunt inhouden zal je aan het einde van je cruise zien dat je vrijwel niets extra hebt betaald. Maak gebruik van het entertainment en vermaak dat inclusief is en je bent de budget-koning!

Weet waarvoor je betaalt

Carnival Sail and Sign cardBij het instappen krijgt elke passagier een plastic card. Deze is gekoppeld aan de door jou opgegeven credit card. Dit maakt betalen aan boord van het cruise schip makkelijk. Wow, goeie service! Nee, het is niet alleen service, het is vooral een manier voor de cruisemaatschappij om makkelijk en snel geld te verdienen. Bij elke aankoop aan boord gebruik je de card en al snel weet je niet meer hoeveel je hebt uitgegeven. De tip is dan ook om elke dag de bonnetjes te bewaren, en bij te houden hoeveel je hebt uitgegeven. Zo kom je niet voor een vervelende verrassing te staan als je gaat uitchecken.

Geniet van zoveel entertainment als maar kan

De Broadway show Legally Blond op de Norwegian Getaway

Cruiseschepen bieden een volgepakt programma aan vermaak en entertainment. Dit is vrijwel altijd bij de cruiseprijs inbegrepen. Zo kan je genieten van Broadway en West End theatershows. Thuis kost dit je zeker €75 per persoon. Dus reserveer snel en geniet van elke show die er is. En wat te denken van de kinderclubs, veelal per leeftijdsgroep. Je kind zal de BSO thuis snel vergeten zijn. Er zijn talloze activiteiten en vaak is eten inclusief. Soms worden er zelfs excursies po land georganiseerd. Zo heb jij alle rust en je kids een geweldige tijd. Thuis betaal je gewoon door voor je BSO, dus waarom ze niet hier ook lekker met andere kinderen laten spelen? Is nog goed voor hun taalontwikkeling ook. En ben je een sporter? Betaal je de sportschool ook gewoon door? Doe dan ook een workout in de gym van het cruiseschip, zo werk je ook nog eens die buffet calorieën er af. Geniet van zoveel mogelijk entertainment en vermaak en haal zo alles uit je cruiseprijs.

Welke budget tips heb jij?

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.