Home / Blog / 5 essentials voor een vakantie in Curaçao

5 essentials voor een vakantie in Curaçao

Een vakantie in Curaçao staat garant voor zon, zee en strand. De locals zijn erg vriendelijk, eten is goedkoop, er zijn volop activiteiten te doen en alles gaat lekker relaxed. Curaçao is veel meer dan een paar weken op het resort blijven hangen. Huur een auto en ontdek het eiland, er is zoveel leuks te zien. Eet niet op de resorts, maar trek er op uit en proef de lokale lekkernijen. Langs de wegen staan talloze eettentjes, van BBQ tot Italiaans, er is voor elk wat wils, en zeer betaalbaar. Voor je ideale vakantie in Curaçao zijn er paar zaken essentieel, zie hier mijn top 5.

Iets tegen de muggen

anti muggen spray spulHet maakt niet uit in welke vorm, als je het maar bij je hebt. Spray, roller, crème, sap of wat dan ook. De muggen in Curaçao zijn jagers, elk stukje huid dat ze zien wordt aangevallen alsof het hun laatste maal is. De muggen hier zijn klein en zwart, je voelt ze amper, totdat ze je steken. Binnen notime zitten je benen en armen onder. En als je niet uitkijkt ook je gezicht. Om voordelig uit te zijn koop je de antimuggenspulletjes in Nederland. Op het eiland is van alles te koop, maar daar betaal je de hoofdprijs. Het bekendste merk daar is OFF!, welke je in vele varianten kunt kopen. Probeer een middel te kopen met minimaal 25% deet.

Fotocamera

Deze vakantie zal je een fotocamera nodig hebben. Het maakt niet uit of het een smartphone, digitale spiegelreflexcamera of pocketcamera is, er is genoeg te zien om als herinnering mee naar huis te nemen. Sommige apparaten maken het mogelijk om je foto’s direct via je social media te delen zodat je vrienden en familie verlekkerd kunnen meekijken. Gebruik je een GoPro, zorg dan voor anti-mist inserts. Zo weet je zeker dat je groothoek foto’s niet verpest worden door onvoorziene mistvorming op je lens.

GoPro 3 Black lars sang mo boom vakantie curacao

Zonnebrand factor 50

Tuurlijk wil je tijdens je vakantie in Curaçao lekker gaan bakken op het strand om zo aan je tint te werken. Maar vergeet niet dat je vlakbij de evenaar zit en de zon hier genadeloos kan zijn. Ik kan iedereen dan ook aanraden om een goede zonnebrandcrème te gebruiken, het liefst minimaal factor 50. Smeer je net zo vaak in als met een lagere bescherming. Zeker als je een bleke tot gemiddeld bleke huid hebt is dat een must. Maar ook mensen met een licht getinte en donkere huid moeten zich insmeren. Koop ook dit in Nederland, zo bespaar je vele Euro’s. En ben je toch verbrand? Op het eiland is overal aloë vera te verkrijgen, volgens locals de beste remedie.

Reisverzekering

reisverzekering zelf.nl lars sang mo boomWe nemen steeds meer waardevolle spullen mee op vakantie. Naast een smartphone nemen we ook een iPod, laptop, tablet, hoofdtelefoon en/of digitale spiegelreflexcamera mee. Je kunt natuurlijk altijd ziek worden, ook tijdens je vakantie. Daarom wil je goed verzekerd op reis gaan. Ik bezuinig nooit op mijn doorlopende reisverzekering, omdat de premie relatief laag is voor wat het gehele jaar door verzekerd is. Online zijn talloze reisverzekeringen te vergelijken en af te sluiten. Zo kent de reisverzekering van Zelf.nl bijvoorbeeld een uitstekende dekking en kan deze eenvoudig online worden afgesloten. Ze zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org en KVV en in 2012 door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop. Zelf is ook actief op TwitterBereken zelf eens je premie om te zien wat deze reisverzekering jou kost.

Geduld

Niet te koop, maar oh zo noodzakelijk voor je vakantie in Curaçao: geduld. Als je de hele tijd op je resort blijft plakken, wat ik je niet kan aanbevelen, heb je hier minder van nodig, maar kom je ook buiten de poorten en meng je met de locals dan is een geduld een schone zaak. Mensen op Curaçao hebben tijd, heel veel tijd. Het maakt niet uit waar ze werken of voor wie, ze laten je met gemak een tijd lang wachten. Dat doen ze niet expres, het zit in de cultuur (en zal ook zeker door de hitte komen). Dus mijn advies: Stoor je je er vooral niet aan, go with the flow, maak het je eigen, en relax. Niet alles is geregeld zoals in Nederland, en dat hoeft ook niet. Want je bent in dushi Curaçao. Precies! Fijne vakantie!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

6 comments

  1. Goede tips! Mijn man en ik gaan mss binnenkort voor langere tijd naar Curaçao, dus alle tips zijn meer dan welkom! Gelukkig heb ik nog muggenspul van mijn tijd in Noord-Australië (muggen zo groot als langpootspinnen, eek!)
    Groetjes,
    Esther.

  2. waar koop je in nederland off? en waar kun je die speciale muggenvanger in nederland kopen?

  3. Lars Sang Mo Boom

    Off heb ik nog niet in NL gezien, maar kan je bij aankomst op CUR kopen, genoeg winkeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.