Home / Blog / Weekendje Ameland met de kinderen (1/3) – De Grote Oversteek

Weekendje Ameland met de kinderen (1/3) – De Grote Oversteek

De bel gaat, alle ouders staan op elkaar gepropt te wachten op hun kroost. Gelukkig, die van mij komen vol enthousiasme naar buiten gerend. Dat is ook wel eens anders, haha. Het eerste dat ze vragen is “Papa, is de boot er al?”. Ik antwoord dat de boot pas weg gaat als wij er zijn. Dat is natuurlijk niet waar, maar op dat moment kwam er even niets beters uit. Snel naar de auto dus, de tassen zitten er al in, we kunnen direct op weg. Dat moet ook wel willen we nog wat van deze dag kunnen maken.

Met de veerboot naar Ameland voor weekendje weg met kinderen Wagenborg 02

De 2 uur durende rit naar Holwerd gaat vrij smooth. De A5 rijdt lekker door en ook Friesland heeft vandaag geen verrassingen voor ons in petto. Volgens mijn iPhone komen we om 15.25 uur aan. “Nou, dat wordt nog spannend” zegt de co-piloot. De boot vertrekt namelijk om 15.30 uur. En de volgende gaat pas een uur later, dus deze willen we echt niet missen. Zo zeker en kalm als ik altijd ben zeg ik dat het vast wel goed komt, we moeten waarschijnlijk alleen een sprintje trekken. En ja, dat sprintje kwam er. We scannen het e-ticket voor de parkeerplaats, lossen de auto en rennen met z’n vieren naar de pier, de kids met hun eigen trolley, ma met de backpack en ik met de master-bag. De veerboot ligt er al, stoom komt uit de pijpen, mensen lopen naar binnen en auto’s rijden er al op, dus we denken nog op tijd te zijn. Gelukkig, we hebben het gehaald!

Met de veerboot naar Ameland voor weekendje weg met kinderen Wagenborg 01
We kunnen gelukkig nog mee!

Ik bedenk me dat ik al heel lang niet meer op een veerboot ben geweest. De laatste keer is in 2009 op de Filipijnen geweest. En in Nederland moet ik zelfs teruggrijpen naar 2006. Toen durfde ik het aan om met de DFDS Seaways boot de overtocht naar Engeland te maken. Anyway, ik loop aan boord van de veerboot van Wagenborg en verbaas me over de faciliteiten. Er zijn volop bankjes, stoelen en tafels en het restaurant/buffet serveert verbluffend fijne versnaperingen. En er is zelfs wifi. Helaas bleek dat een droom die niet uit kwam, want zoals ze vaak in Nederland werd ik verblijd met verbinding, maar geen data. We nestelen ons op een bankje zonder tafel en genieten van onze welverdiende Unox soep met worst. Lyanne wil meteen met haar grote hobby beginnen, kleuren. And so she did. Met Nick ren ik door de gangpaden op weg naar buiten. Want ondanks dat het aardig fris is buiten wil hij de zee zien. Een echte zeebonk is het al!

Met de veerboot naar Ameland voor weekendje weg met kinderen Wagenborg 03
Onze eigen ‘Kapitein Iglo’

We vinden de deur naar boven en naar buiten en ja, daar is de zee. “Papa, waarom is de zee niet blauw zoals vorige keer?”. Hij refereert aan zijn laatste nautische ervaring tijdens een cruise vanuit Florida naar de Bahamas. Toen droegen we shorts en smeerden we ons in met factor 50. Nu hebben we dikke jassen aan en knijpen we onze ogen dicht vanwege de wind. “Nou, dat is omdat om we nu in Nederland varen en hier geen blauwe zee”. “Dan wil ik hier niet meer varen”, zegt hij. “Verwend joch” denk ik, met een glimlach. Je hebt prima uitzicht op de geparkeerde auto’s, de zee en de meevliegende meeuwen. Best lekker om even buiten te staan, binnen werd het toch wat oncomfortabel met die toenemende saucijzenbroodjeslucht. We lopen van links naar rechts, van voor naar achter. En dan roept hij “Daar is het eiland papa!”. “Mooi” denk ik, het weekendje Ameland gaat nu echt beginnen. En tegelijk krijg ik van het Westcord hotel waar we verblijven een welkomstbericht via Twitter. Het weekend kan niet beter starten!

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.