Home / Blog / Nooit meer je bagage kwijt met deze handige bagage tracker

Nooit meer je bagage kwijt met deze handige bagage tracker

Maandenlang werk je er naartoe, je kijkt er naar uit alsof je leven er vanaf hangt. Vakantie! De een pakt de auto, de ander het vliegtuig. Ik ben iemand wiens vakantie pas op Schiphol begint. Zodra ik de Uber uitstap, de vertrekhal in loop en me naar de checkin begeef valt alles van mij af en begint de vakantie pas echt.

Online inchecken en wegwezen

Tegenwoordig kan je heel handig online inchecken waardoor je al thuis een stoel kunt reserveren en digitale boardingpass kunt krijgen. Je hoeft alleen nog je bagage af te geven voordat je naar ‘achter de douane’ kunt gaan. De vakantie gaat beginnen. Mijn grootste ergernis, die gelukkig niet vaak voorkomt, is dat mijn bagage vertraagd of helemaal niet aankomt. Beide gevallen is mij 1 keer overkomen, en dat was niet fijn. De mensen van lost and found hebben geen idee waar de bagage is, schepen je af met niets en er komt een hoop papierwerk bij kijken. Tegenwoordig heb je allemaal reisgadgets om te weten te komen waar je bagage is. Ik gebruikte tijdens mijn reis naar Turkije de Trakdot.

Nooit meer lost and found

De Trakdot traceert je bagage overal ter wereld en werkt als een mobiele telefoon die verbinding maakt via een kleine internetprovider. Door deze technologie kan er door metalen behuizingen zoals auto’s, metalen koffers en geparkeerde vliegtuigen gescand worden naar de Trakdot. Het apparaat voelt prettig aan. Je stop het in je bagage. Er gaan 2 penlite batterijen in (deze krijg je erbij). Terwijl ik bij de gate zit test ik de app. Opstarten gaat prima, je krijgt de website te zien. Mijn bagage staat op Schiphol, dat klopt dus! Als het vliegtuig landt stuurt het apparaat een bericht naar mijn smartphone met de locatie waar de koffer zich op dat moment bevindt. Dit is geen exacte locatie, maar een plaatsbepaling. Anders kan je bijvoorbeeld ook personen traceren. Bijvoorbeeld: Antalya Airport.Vanaf dat moment kan je Bluetooth gebruiken om de exacte locatie te weten te komen. Maar hier heb je weinig aan, omdat dit vaak een beveiligd gebied is waar passagiers niet mogen komen. Voor mij is het voldoende te weten dat mijn bagage op de plaats van bestemming is aangekomen.

Bagage tracker trackdot reisgadgets lars sang mo boom 003

Do or Don’t

Het is een handzaam apparaatje dat niet veel ruimte in beslag neemt. Het werkt vrij nauwkeurig en kost vrijwel geen energie. Voordat je het kunt gebruiken moet je je aanmelden op hun website. Dit gaat niet heel eenvoudig. De verpakking bevat naast het apparaat 2 Duracell penlite batterijen en een bagtag. Voor elk stuk bagage moet je een Tradot kopen. De Trakdot kost € 89,99 en dat maakt het voor mij een kostbaar reisgadget. Aan de andere kan, verloren reisbagage is nog kostbaarder. Als we met het gezin reizen ga ik niet 1 stuk bagage taggen dus dan heb ik er meer nodig. Het werkt vrij nauwkeurig en is energiezuinig. Als je met 1 stuk bagage reist kan ik je deze aanbevelen.

Overtuigd? Bestel de Trakdot hier

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.