Home / Blog / 5 gadgets die elke reisblogger bij zich moet hebben

5 gadgets die elke reisblogger bij zich moet hebben

Ging een journalist vroeger met enkel een notitieblok en pen op reis, tegenwoordig sleept de gemiddelde reisblogger en -journalist minstens een extra hutkoffer mee met ‘materiaal’. Dat alles digitaal is, is mooi, maar dat vraagt ook iets van de hoeveelheid bagage die je in veel gevallen gratis mag meenemen. De vakantieganger raakt zo gewend aan prachtige shots vanuit de lucht, vanaf het water en land, dat je als reisschrijver wel bijna gedwongen wordt om met steeds meer apparaten op reis te gaan. Bij de security check op de luchthaven ben je dan wel minstens 5 minuten langer kwijt om al je gadgets uit je tassen te halen en er daarna weer in te doen, maar het is de moeite waard! Hier mijn top 5:

GoPro camera

Klein van stuk, maar groot van daden. De GoPro heeft in no-time een stevige plek gekregen als must have gadget voor op reis. Het cameraatje kreeg bekendheid door de extreme sports, mede groot gemaakt door Red Bull, en heeft langzaam aan de stap gemaakt naar Travel. Tegenwoordig is het gewoon een must om je videoverslag met groothoeklens te schieten. De kleuren van de GoPro spingen eruit, voor onder water is er eigenlijk geen betaalbaarder alternatief. Met de vele accessoires zorg je ervoor dat de camera overal aan kan worden bevestigd. Overigens koop ik veel van die accessoires in China. De kwaliteit is uitstekend, en de prijs nog veel beter :-). Neem er vooral extra’s accu’s, een pole, anti-mist tussenstukjes, zuignap en mount bij, dan zit je altijd goed. Voor mij is een 16GB Mini SDcard voldoende aangezien ik de card elke dag wis. Als je de GoPro inclusief accessoires mee op reis neemt moet je rekenen op een extra handtas voor al je spullen. Heb jij al een GoPro?

Smartphone

De ideale reisgenoot voor elke reisblogger. Klein en handzaam, met prima camera en opslagruimte en vooral te gebruiken om snel je updates de wereld in te sturen. Kies je merk en type en wat nog meer, kijk vooral niet alleen naar de prijs, want de echte reisblogger weet dat je daar later problemen door kunt krijgen. Koop een smartphone die past bij jouw reizen. Denk dan aan of die waterdicht moet zijn, hoe goed de ingebouwde camera moet zijn en of die makkelijk connect met je andere gadgets. Mijn advies is om al je gadgets zoveel mogelijk van het zelfde merk of soort te hebben voor een simpele overdracht van bestanden. Welke smartphone heb jij?

Drone

Na de iPhone en de GoPro heb ik onlangs mijn gadget-hart verloren aan de drone. Ja echt, een drone, die met van die propellers, waar je een camera onder kunt hangen en waarvan iedereen zich hardop opvraagt of je geen video’s van hun tuin gaat maken. Zo’n drone dus (en nee, ik zal niet dát soort video’s maken). Video’s die ik met een drone schiet zijn voor mij een aanvulling op de aan land geschoten video’s. De mix ervan maakt een prachtige compositie en beeld zo nog krachtiger de emotie uit die moet worden overgebracht. Je hebt drones in vele soorten en maten. Mijn DJI Phantom 1.1.1 past nog prima in een koffer of reistas en is niet zo zwaar. De oplader en extra accu’s doen wel iets met je totale gewicht, maar goed, dat is een noodzakelijk kwaad. Hoewel regelgeving in Nederland het lastig maakt om met drones te vliegen en te filmen is dat in het buitenland vaak makkelijk. Controleer altijd van te voren welke regels er zijn, waar je ook bent. Doe je dat niet, dan kan je van een koude kermis thuiskomen (en duizenden euro’s aan boetes lichter zijn). Ga jij aan de drone?

Laptop of tablet

En dan heb je al die foto’s en video’s geschoten. Dan wil je ze ook nog kunnen bewaren, terugkijken, bewerken en doorsturen. Voor mij blijft een laptop dan een must. Die heeft voldoende opslag, het scherm is lekker groot en scherp dus ik zie goed wat ik moet bewaren en wat er weg kan (dat scheelt weer opslagruimte). Zo leeg ik elke dag mijn GoPro en iPhone en krijg ik al snel een duidelijk beeld van de content die ik geschoten heb. En naast het visuele karakter werkt de laptop ook uitstekend om tijdens de reis al wat artikelen te schrijven. Een tablet werkt dan niet voor mij. Het scherm is te klein, je kunt er niet genoeg mee en het typen gaat minder prettig dan op een groot toetsen bord. Gelukkig is mijn laptop krachtig, is het typen super comfortabel en het scherm kraakhelder en kleurrijk. En als we dan ook nog eens wifi hebben dan kan alles via de cloud. Wat heeft jouw voorkeur. Laptop of tablet?

laptop mee op reis reisbloggers

Bagagetracker

Met al die gadgets op zak, en oh ja, ook nog je normale bagage, is het voor de doorgewinterde reisblogger van cruciaal belang dat de bagage ook echt op de bestemming aankomt. En als dat dan toch níet gebeurd, dat je weet waar die dan is. Tegenwoordig zie je steeds meer mogelijkheden om je bagage te volgen, te ‘tracken’, of te ‘tracen’. Luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways komen met oplossingen (zo ontlasten ze hun mensen bij Lost & Found), en KLM met eTag, maar ook ontstaan er startups die in dit gat springen. Trakdot is zo een partij die met een handig apparaatje komt waarmee je je bagage kunt opsporen. Je stopt een kleine kastje in je bagage. Bij aankomst zet je de smartphone aan en zie je of je bagage in de buurt is. Als dat zo is dan zie je de specifieke locatie. Zo hoef je nooit meer wanhopig te zijn als je bij diezelfde Lost & Found balie staat en de medewerker je vertelt dat die niet weet waar je bagage is. Gebruik jij al een bagagetracker?

Bagage tracker trackdot reisgadgets lars sang mo boom 002

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

7 comments

  1. Leuke post Lars en idd, je sjouwt je rot tegenwoordig:)

  2. Handig, zo’n bagage tracker! Ik ga weer even mn spierbundels trainen, zodat ik meer kan tillen… 😉

  3. He Lars,

    Handig die bagagetracker. Heb je ook tips voor de veiligheid van al die dure spullen op de vakantiebestemming zelf?

    • Dank voor je reactie. Nou qua veiligheid doe ik niets anders dan anders. Gewoon zoveel mogelijk uit het zicht, en onopvallend gebruiken (maar ja dat is niet altijd mogelijk). In kluisjes waar mogelijk, etc. En goed verzekerd als laatste lapmiddel.

      Jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.