Home / Blog / 5 vakantie musthaves die je makkelijk vergeet

5 vakantie musthaves die je makkelijk vergeet

Met de vakantie in aantocht, komen ook de vakantielijstjes weer tevoorschijn. Op internet kun je talloze voorbeelden van checklists of paklijsten vinden maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen lijstje samen stellen. De meeste vakantielijsten hebben doorgaans betrekking de primaire zaken en zijn niet zelden onvolledig. Zo is de kans groot dat je alsnog belangrijke zaken vergeet in te pakken en het is enorm vervelend als je daar op je vakantielocatie pas achterkomt. Ik heb daarom de 5 vakantie musthaves voor je op een rijtje gezet zodat je ze dit keer niét vergeet te pakken.

1. Betaalkaart

Naast de gebruikelijke betaalpas is ook de creditcard een absolute must have voor op reis. Zelfs betaalpassen met een werelddekking willen nog wel eens voor problemen zorgen en als je in dat geval over een creditcard beschikt dan kan dat je veel ergernissen besparen. Met een betaalkaart zoals de KLM flying blue credit card bijvoorbeeld, betaal je wereldwijd eenvoudig en veilig voor al je uitgaven. Daarnaast wordt je voor het gebruik ook nog eens beloond en spaar je voor Award Miles die zijn in te wisselen voor gratis vluchtkilometers. Handig, veilig en veelzijdig: niet voor niets heeft de flying blue card onlangs nog FreddieAward voor Best Affinity Credit Card in de wacht gesleept.

2. Medicijnenlijst

Wie medicatie gebruikt doet er verstandig aan om voor vertrek bij de lokale apotheker een uitdraai te vragen van de huidige medicatie. Bij de douane wordt er namelijk geregeld navraag gedaan over de medicatie en in dat geval zul je een verklaring moeten kunnen overhandigen waarin staat welke middelen je nodig hebt. Heb je deze lijst niet bij je en ben je sterk afhankelijk van deze medicatie, dan kun je voor een vervelende verrassing komen te staan.

3. Warme kleding voor een warme bestemming

Het klinkt vreemd, maar juist op warme locaties wil het ‘s avonds nog wel eens enorm afkoelen. Op dat soort momenten ben je blij dat je warme kleding bij je hebt zodat je ook ‘s avonds nog lekker van je vakantie kunt genieten. Houdt er wel rekening mee bij vertrek dat je niet te warm gekleed bent als je aankomt op locatie. Je stapt hartje zomer namelijk liever niet het vliegtuig uit in een dikke coltrui.

4. Wereldstekker

Elektrische tandenborstel, smartphone, tablet, spelcomputer, ipod…we nemen tegenwoordig veel producten mee op vakantie die stroom verbruiken. Niets is vervelender dan er in een ver land achterkomen dat je oplader niet in het stopcontact past. Koop daarom altijd een goede wereldstekker zodat je overal en altijd je apparaten kunt opladen! Check hier de landen waar je een wereldstekker nodig hebt.

5. Back-up van waardevolle documenten

Wie op vakantie gaat zal er echter niet 1-2-3 bij stilstaan wat de gevolgen kunnen zijn als je op vakantie je rijbewijs, paspoort, visum, medicijnenlijst, belangrijke telefoonnummers of adressen kwijtraakt. Stuur daarom altijd voor vertrek een email naar jezelf met daarin de kopieën van al deze papieren en een lijstje met belangrijke nummers, namen en adressen. Raak je iets kwijt dan print je eenvoudig een kopietje uit.

Foto: Parade

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.