Home / Blog / ‘ANWB brengt je verder’, mij in elk geval wel :-)

‘ANWB brengt je verder’, mij in elk geval wel :-)

Tijdens mijn studietijd in Leiden en Breda vond ik het ontzettend spannend als er iemand als gastdocent ons kwam vertellen over zijn of haar vak. Het gaf me een goed beeld van wat het werk precies inhield en waar ik mij op moest gaan richten met en tijdens mijn studie. Toen ik eenmaal zelf aan het werk ging en ik op een dag gevraagd werd om zelf als gastdocent op te treden hoefde ik dan ook geen moment te twijfelen. Dit beviel mij erg goed. Ik zag het als zeer nuttig dat ik direct met de jongeren in contact stond, dat ik me kon laten inspireren en bijpraten over hun levensfase en waar zij zich allemaal mee bezig hielden. Voor marketeers is dit de beste manier om veldonderzoek te doen. Langzamerhand ontstond er bij mij een gevoel dat ik meer wilde gaan doen met mensen iets bij brengen, hun kennisniveau te upgraden en daadwerkelijk verbinding met hun te maken. Geregeld stond ik voor de klas, dankbaar voor de geboden kans en de wil om de studenten echt iets bij te brengen.

In de tussentijd ging ik aan de slag als trainer bij LECTRIC en later ook Beeckestijn. Een ander publiek, maar wat ik deed had veel overlap met het gastdocentschap. Dit voelde goed. Mijn bedrijf Boombuzztic, dat ik naast mijn vaste baan bij ANWB runde, liep ook lekker en zo ontstond er een nieuwe passie bij mij, die van ondernemen. Ik merkte dat ik goed was in het bedenken van oplossingen op basis van data. De oplossing kreeg al direct vorm en werd als snel een concept. Daarna zette ik de strategie op en zorgde voor een juiste implementatie. Ik merkte dat ik hier meer mee wilde. Net als met het beter maken van mensen en kennis delen.

Dat ik bij ANWB aan het werk kon is een verhaal apart, voor mij een geschenk uit de hemel. De persoon die daar voor heeft gezorgd ben ik tot de dag van vandaag dankbaar. Het gaat in deze wereld om gunnen. Het moet jou gegund zijn of worden. Jij moet het anderen gunnen. Zoals in mijn geval. Ik heb ANWB veel gegeven. De ANWB heeft mij veel gegeven, kansen geboden, die ik heb gegrepen, en deuren geopend. Werk je bij ANWB dan wil iedereen iets van je, iedereen ziet gouden bergen voor zich groeien. Ik heb er geleerd om in een grote organisatie te werken. Hoe je politiek moet bedrijven. Hoe je projectmatig werkt. Leidinggeven en mensen managen is niet voor iedereen weggelegd, maar ik vind het erg leuk om te doen. Een belangrijke les die ik heb geleerd is dat ik meer kon realiseren door te luisteren, in plaats van veel te spreken. Ook heb ik geleerd dat rechtdoor niet altijd de enige weg is. Wel de kortste, maar niet altijd de snelste. De nieuwe campagneslogan van ANWB, ‘ANWB brengt je verder’ is toevalligerwijs erg op mij van toepassing.

Want deze maand is het dan zover. Ik heb besloten om na meer dan 5 jaar bij ANWB te hebben gewerkt als ondernemer aan de slag te gaan. Deze nieuwe toekomst biedt mij de mogelijkheid om breed te denken, in zee te gaan met wie ik wel en in alle vrijheid mij in te zetten voor de toekomst van jongeren. Via mijn bedrijf Boombuzztic zal ik trainingen en consultancy in online marketing en digital strategy verzorgen. Mijn stichting Digital Future Foundation is mijn vehicel om digitale bedrijven te koppelen aan jongeren zodat zij een kans krijgen op een toekomst in digital. Rondom beide initiatieven ga ik concepten optuigen met mensen die ik vertrouw en die mij aanvullen. Het is een manier voor mij om als ‘mijzelf’ de wereld in te gaan en te bouwen wat ik wil bouwen en daar zelf de vruchten van te plukken. En dat vliegen en filmen met de drone, tja dat is nu een hobby, maar wie weet wat daar nog voor moois van gaat komen…

Bedankt collega’s. Bedankt relaties. Bedankt ANWB. Bedankt Astrid.

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

7 comments

  1. Mooi geschreven Lars!

  2. Mooi verhaal, Lars! Heel veel succes!

  3. Meer dan mooi verwoord. Ik ben ervan overtuigd dat je de juiste keuze hebt gemaakt en het gaat je dan ook lukken. En trots dat je het minimaal anderhalf jaar bij ons hebt uitgehouden 🙂

  4. Mooie nieuwe uitdaging Lars, heel veel succes!

  5. Go Lars! Jij ook bedankt voor jouw inbreng, succes met de nieuwe fase in je leven. Het gaat je lukken!

  6. Leuk om te lezen Lars dat je de stap hebt gemaakt. Heel veel succes met deze mooie uitdaging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.