Home / Online Marketing / Social Media / Dit is dus de kracht van social media

Dit is dus de kracht van social media

Nog altijd vragen mensen zich af wat er zo handig is aan social networks. Als je er nog nooit iets mee gedaan hebt een logische vraag. Volgens mij zit de kracht erin dat je met weinig moeite een groot bereikt kunt hebben. Hoe intenser je communicatie, hoe meer die mensen aanspreekt en gedeeld wordt, des tt meer mensen je zult bereiken. De ene keer met positieve en de andere keer met minder positieve afloop of uitkomst. Ik som er aan aantal voor je op.

Sorry Colombia

Tijdens het WK voetbal in Brazilië gaat er een afbeelding de wereld rond waarop je een scheidsrechter met z’n nieuwe spuitbusje een lijntje ziet leggen. Daar zitten dan een paar Colombianen bij die eraan snuiven. Iedereen deelt de afbeelding. Zo ook Nicolette. Maar niet iedereen is ambassadeur van Unicef en heeft in die rol te maken met hulpbehoevende mensen over de hele wereld, zoals in Colombia.

nicolette

Ze verwijdert haar tweet wanneer de bedreigingen aan haar adres komen. Colombianen zijn niet blij met daar post. Unicef steunt haar, ze biedt nog haar oprechte excuses aan. maar ze gooit daarna alsnog zelf de handdoek in de ring.

US Air-wat?

Luchtvaartmaatschappijnen gebruiken social media steeds vaker om hun klanten service te verlenen. Ze delen vluchtupdates, strooien met prijsvragen en halen soms wat leuke streken uit. Maar wat US Airways onlangs deed had niemand zien aankomen, en snapt ook niemand. Snap jij het? US airways twitter fail Na deze vreemde uitspatting viel de hele wereld over US Airways en hadden ze heel wat uit te leggen. Ze verwijderden de tweet en gingen op onderzoek uit.  

Uiteindelijk komt US Airways met een officiële verklaring:

According to a spokesperson for the company, US Airways was attempting to flag an inappropriate tweet that contained the graphic image. In doing so, the pic.twitter.com URL was copied, as well. Then the graphic image was inadvertently pasted into a tweet sent to another user. While the two tweets were live they actually linked to each other. The airline’s spokesperson said they’re very sorry for what happened and that it was an honest mistake.

Foto etalage: freezermedia.nl

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Foto slideshow van het Reiswerk Studenten Congres 2013 in Belek Turkije

In Mei vond het 2e Reiswerk Studenten Congres plaats. Deze keer was de locatie het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.