Home / Blog / Goedkoop en goed bellen op reis met RingCredible

Goedkoop en goed bellen op reis met RingCredible

Ik weet het nog goed. Tijdens mijn stage op Tenerife belde ik regelmatig met het thuisfront. Met een telefoon met draaischijf. Thuis had ik er al een met drukknoppen, maar in Spanje waren ze nog niet zo modern. Eerst een toll-free nummer bellen. Dan kreeg je de PTT aan de lijn. Je gaf het telefoonnummer door dat je wilde bellen en zij maakte de verbinding voor je. En dat ook nog helemaal gratis. Voor mij ja. Collect Call heette dat.

Tegenwoordig bellen we bijna allemaal via internet. Belbundels worden impopulairder en databundels worden alsmaar groter. Ik zie het nog gebeuren dat we uiterlijk in 2015 bundels krijgen met alleen maar data. We zijn dan allemaal verbonden met 4G dus zijn de belminuten verleden tijd. Maar hoe gaan we dan bellen? En hoe doen we dat reis? En tegen welke kosten? Nou, bijvoorbeeld met RingCredible.

Goedkoop bellen, ik probeer het

Ik las onlangs een artikel over deze app en raakte direct nieuwsgierig. Ze beloven bellen via internet tegen lage kosten en met uitstekende geluidskwaliteit. Dus eigenlijk net skype + T-Mobile + HalloBuitenland.nl = RingCredible. ‘Prima’ dacht ik, dat moet ik proberen.

Goedkoop en goed bellen op reis met RingCredible

De app downloaden in de App Store was een fluitje van een cent. Aanmelden idem dito. Het startsaldo bedroeg 50 cent. Ik denk dat iedereen dat krijgt. Zo kan je het in ieder geval testen. Het menu toont 5 opties die heel erg lijken op je normale Bellen app (iPhone). Bij ‘More’ kan je beltarieven bekijken, je saldo opwaarderen, acties bekijken, je account bekijken, support krijgen en je delen hoe tevreden je bent. Het bellen zelf werkt zoals je gewend bent en je hebt toegang tot je adressenlijst van je smartphone.

Ik bel een vriendin van me via mijn 4G en wifi verbinding, kies haar nummer uit de lijst, druk op ‘Bellen’ en wacht. Haar stem. We hebben verbinding. Ik luister gespannen. Hoe is de verbinding? Versta ik haar goed? Jeetje zeg, er valt een last van mijn schouder. Haar stem klinkt alsof ze recht tegenover me staat. Alles is haarscherp en zonder ruis. Misschien is de geluidskwaliteit nog wel beter dan via T-Mobile zelf.

Goedkoop en goed bellen op reis met RingCredible

En dan plots. Ik schrik. Wat gebeurt er? Waar is de verbinding? Doe ik iets fout? Is de wereld vergaan? Ik kijk naar mijn scherm. Oh nee, het valt mee. Mijn tegoed is op. Die 50 cent zijn vergaan. Ik moet opwaarderen wil ik verder kunnen praten. Jammer dat RingCredible niet even een toon geeft of notificatie laat horen dat het tegoed bijna op is. Nu viel ineens de verbinding weg, de verbinding waar ik juist zo tevreden over was.

Goedkoop en goed bellen op reis met RingCredible

Anyhow, voor mij is dit vanaf de must have travel app die ik altijd bij me heb. Niet voor in Nederland, maar wel voor in het buitenland. Daar gebruik je de 3G/4G/Wifi verbinding zonder roamingkosten. De enige kosten die je maakt zijn de daadwerkelijke belkosten via de app van RingCredible. En daar heb je geen vragen over, want daar zijn ze open over. Als ze mij de volgende keer nou niet zo laten schrikken als het tegoed op is dan is dit mijn 100% must have travel app!

Test deze app en win € 50 tegoed!

Deel dit artikel en vertel me hieronder tijdens welke reis jij deze app gaat gebruiken en maak kans op maar liefst € 50 tegoed!

Wil jij de app ook testen? Download de app dan via de link hieronder.

Download de app en bel goedkoper

Of krijg 30% extra tegoed

Alle bezoeker van mijn blog krijg je maar liefst 30% extra te goed bij je volgende opwaardering. Ga naar de site en gebruik de code ‘kortingvialars’. Vul je tegoed en je krijgt direct 30% extra!

 

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Mijn naam is Leo – mijn eerste bezoek aan Sierra Leone

Zo praat je op een vrijdagmiddag met iemand over zijn bedrijven in binnen- en buitenland …

One comment

  1. Wat interessant Lars, dit zou de uitkomst kunnen zijn. Ik heb zeker interesse om de app te testen want ik ben straks 13 dagen on the road voor een rondje Gardameer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.