Home / Reizen en vrije tijd / 5 musthave apps voor tijdens je vakantie

5 musthave apps voor tijdens je vakantie

Tablets en smartphones zijn dé gadget die beslist mee moeten op vakantie; aldus de vakantieganger anno 2014. Je kijkt tijdens de vlucht een film of lees een e-book, of je luistert wat muziek terwijl je een game speelt op je smartphone. Het kan allemaal en daarom zijn deze apparaten haast onmisbaar geworden in het leven van de moderne reiziger. Maar welke apps zijn de vakantie musthaves voor dit jaar? Ik heb er 5 voor je op een rij gezet!

SOS op reis
De SOS op reis app (hier te downloaden voor Android) is met name voor de avontuurlijke vakantieganger een echte aanrader. Beroofd in Brazilië, autopech in Amerika of Paspoort verloren op de Azoren; met deze app heb je in no-time de juiste instantie te pakken die je kan assisteren in het geval van calamiteiten. Daarnaast biedt de app een handig overzicht van alle alarmnummers, ambassades en nooddiensten in ruim 200 landen!

Facebook
Ook op je vakantiebestemming wil je contact kunnen onderhouden met vrienden, familie of collega’s en je vakantieperikelen via de bekende social media kanalen met je netwerk delen. De Facebook app is geen onbekende, maar wel een erg prettige app voor tijdens de vakantie. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je iets post of de nieuwtjes van je netwerk gaat checken. Want tijdens de vakantie is het motto: niets moet, alles mag! Maar we willen stiekem allemaal toch wel er graag op de hoogte blijven van alles wat er thuis gebeurt. Pas wel even de settings aan zodat de app niet vanzelf video’s start :-). Daarmee bespaar je op je datategoed.

PokerStars
Vakantie betekent ontspannen en genieten en zeg nou zelf; wat is er heerlijker dan in de zon genieten van een heerlijk drankje en een potje poker spelen op je telefoon of tablet. Een gokje wagen kan altijd, toch? PokerStars, ‘s werelds grootste aanbieder van online poker, biedt pokerliefhebbers een voortreffelijke app waarmee je overal en altijd kunt poker. De “Play Now” functie biedt spelers de mogelijkheid om meteen deel te nemen aan de populairste pokergames en toernooien waar je kunt spelen voor echte cash. Wie weet kun je bij Pokerstars extra vakantiegeld bij elkaar spelen.

Weer en verkeer
Wie met de auto op vakantie gaat moet de Weer en Verkeer app beslist eens proberen. Met deze applicatie ben je overal en altijd op de hoogte van de laatste weersontwikkelingen en verkeerssituaties. De app beschikt over een spraakfunctie waarmee je letterlijk eenvoudig de gewenste informatie kunt opvragen. In de app zitten o.a. Buienrader, de KNMI en Weerplaza weersverwachtingen en satellieten ingebouwd. Daarnaast is er een vluchtrader in de app opgenomen en wordt er uitgebreide verkeersinformatie, met o.a. filekaarten per locatie, verschaft. Voor Verkeer kan je ook Google Maps en Apple Maps gebruiken. Zoek even wifi op en je hebt zo de laatste info bij de hand.

AroundMe AppAroundME
Je kent het vast; net aangekomen op je nieuwe vakantiebestemming en je bent opzoek naar een goed restaurant en een geldautomaat. Waar vind je die zo gauw en liefst op loopafstand? Met de AroundME app vind je in een paar klikken de dichtstbijzijnde voorzieningen zoals bars, ATM’s, tankstations en toeristische plekken. Kortom: AroundME is een handig “travel buddy” die je overal ter wereld kunt gebruiken! ‘Nadeel’: Vooralsnog is deze app alleen verkrijgbaar voor iOS.

Foto: Banderas.com

About Lars Sang Mo Boom

Denkt in oplossingen en brengt verandering door anders te denken en nieuwe manieren van innovatie toe te passen. Is als ondernemer actief met FormulaFPV waarmee het 1e platform in Nederland is gerealiseerd op het gebied van FPV Racing. Met Boombuzztic worden schoolbestuurders en managers bijgestaan om met de snelle digitale en technologische veranderingen om te gaan.

Check Also

Artis is en blijft leuk

Als oudste dierentuin van Nederland heeft Natura Artis Magistra (beter bekend als Artis) in Amsterdam een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.